Overlay
luksuzni odmor

Svi uzdišu za ‘otočićem Robinsona Crusoea‘: kad smo vidjeli što se sve na njemu može vidjeti i iskusiti, očarao je i nas

Piše Stil
Foto Shutterstock
23. srpnja 2020. - 11:47

Ako ste mislili da će zbog pandemije na društvenim mrežama malo opasti količina fotografija iz egzotičnih krajeva zbog kojih vam dolazi da se počnete pakirati, pogriješili ste u procjeni. Ne nedostaje ih, čak ih je možda i više no ikad. Neki putuju bez obzira na zdravstveni rizi, drugi putuju u mašti i sjećanju pa objavljuju fotografije mjesta na kojima su već bili ili bi na njih tek voljeli otputovati.

Bilo kako bilo, sudeći po Instagramu, rajsko otočje Maldivi još uvijek je mnogima pri vrhu liste, a jedna od objava zbog koje smo i mi poželjeli put pod noge je ova s otoka Lankanfushi. Riječ je o privatnom otoku u sklopu atola Sjeverni Male u Indijskom oceanu.

Cijeli otok, kojeg se često naziva otokom Robinzona Crusoea je luksuzni resort, Gili Lankanfushi, sastavljen od niza bungalova koji samo izdaleka podsjećaju na tipične indonezijske kolibe.   

Bungalovi su opremljeni wi-fijem, satelitskim TV-om, sofisticiranim saund sustavima, imaju privatne platforme za sunčanje, mnoge od njih i privatne bazene te vodene vrtove, a svi su građeni uz dužnu pažnju prema ekosustavu.

Resort sadrži i spa centar sa staklenim dnom, utemeljen na ayurvedskim pravilima, vinski podrum i - podvodnu čokoladnu špilju. E, to bi stvarno voljeli vidjeti.

Posjetitelji su mu na booking.comu dali visoku ocjenu 9,8. Nažalost, resort je iz sigurnosnih razloga zatvoren do 31. kolovoza, no proći će i to...

18. travanj 2024 18:19