Overlay
Ideja za ujutro

Nije vam jasan uspjeh tosta s avokadom? Uz jedan dodatak mogao bi vam postati omiljeni doručak, isprobajte ovaj recept

Piše Stil
Foto Shutterstock
12. kolovoza 2020. - 09:20

Teško da je itko mogao predvidjeti uspjeh tosta s avokadom. Da će komad raženog kruha sa zgnječenom zelenkastom voćkom doseći kultni status i popularnošću prešišati svu ostalu hranu koja se poslužuje za doručak. 

No dogodilo se, a mnogi se tome neskriveno čude. Drugi se, pak, kunu u ovu zdraviju varijantu kruha s maslacem. Jer avokado je svojim sastavom bogat zdravim mastima, uz to i jako kaloričan. Pa dok se nutricionisti još nisu dogovorili je li uistinu namirnica koju kupujemo 'po zlato' zdravija od najobičnijeg maslaca, krug obožavatelja joj nezaustavljivo raste.

Možda ste već probali tost s avokadom i nije vas baš oduševio? Možda mu samo trebate dodati nešto što će sve učiniti malo zanimljivijim. Prijedlog koji vam nudimo kao ideju za doručak obilan je i držat će vas sitima do ručka, bez ikakve potrebe za grickanjem sa strane.

A radi se o varijanti avokado tost + protein po želji. Dok nas je dodatak lososa potpuno osvojio, otkrili smo da je isto tako zasitna i ukusna popularna varijanta dodatka šunke, domaće pečenice ili pršuta. Što vam je potrebno za složiti jedan ovakav sendvič?

- dvije kriške raženog kruha

- 1/2 avokada

- sol, papar

- malo limunova soka

- nekoliko ploški pršuta ili šunke

- 5-6 cherry poma

Avokado zgnječite izravno na kruh ili ga umiješajte s malo limunova soka, maslinova ulja i soli u namaz. Premažite preko kruha, složite na to šunku i sve prelijte s malo limunova soka. Na vrh poslažite cherry pome. Ovaj doručak toliko nas se dojmio da je zamijenio i onu klasičnu varijantu s poširanim jajem na vrhu. Dobar tek!

20. travanj 2024 07:56