Zaboravite na slane plate, zaboravite na sir nehajno posložen po drvenim daskama, garniran bobicama grožđa - želite li ovih blagdana biti u trendu, potrudite se složiti delikatesni božićni vijenac. Charcuterie wreath je glavna 'baza' na društvenim mrežama, a moramo priznati da bismo ga radije vidjeli na blagdanskom stolu nego klasični pladanj s narescima. Čini se da mnogi razmišljaju na isti način, jer čim ukucate ključne riječi, ugledat ćete mnoštvo fotografija koje neizostavno mame zazubice. Pogledate li pažljivije, shvatit ćete da famozni charcuterie wreath nije nikakva 'posebna filozofija' i vjerujemo da ćete ga bez puno muke sastaviti i sami.
Osnovne potrepštine su suhomesnate delikatese, sir i bobičasti plodovi poput maslina, cherry rajčica i lučica. Što se tiče mesnih specijaliteta, često su izbor salame poput zimske i kulena, sir može biti rezan na kockice ili na tanke, efektno svijene ploškice ili pak u komkadu, ako se radi o mini mozzarelli. Sve spomenuto niže se na štapiće za ražnjiće ili, još bolje, grančice ružmarina djelomično očišćene od iglica, a zatim se na opisani način garnirani štapići slažu u krug, kako bi dočarali izgled bogato nakićenog božićnog vijenca.
Drugi je način još jednostavniji: sve sastojke koje biste inače poslužili na delikatesnoj plati posložite u obliku vijenca, pri čemu se možete poigrati pa, na primjer, kriške sira ukrasno izrezati kalupima za kekse, od 'fetica' salame složiti ukras nalik na ružu, a od mini cherry rajčica ukras nalik na božikovinu.
Kad smo već kod ukrasa, svoj delikatesni vjenčić možete dodatno uljepšati bobicama grožđa, zrnjem šipka, zvjezdasto narezanim kolutićima mrkve, ponekom zdjelicom s pikantnim umakom, krekerima... Evo vam nekoliko ideja.
Pratite Stil i na Instagramu!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....