Overlay
ekranizacija

Na HBO-u se prikazuje željno iščekivana serija koju uspoređuju s velikim hitom iz 2020: možete li pogoditi na kojem je našem otoku snimljen jedan njen dio?

Piše T.S.M.
13. lipnja 2022. - 11:00

Jeste li već počeli gledati Razgovore s prijateljima? Riječ je o ekranizaciji romana irske spisateljice Sally Rooney, autorice velikog hita Normalni ljudi. Upravo je zbog zbog Normalnih ljudi, zapravo zbog njene izvrsne i jako dobro primljene ekranizacije iz 2020., vijest o snimanju serije po Razgovorima s prijateljima izazvala veliku pažnju. I iščekivanje. Koje se ostvarilo prije par dana, kad je serija doživjela premijeru na HBO-u, a bilo je tim veće i slađe jer je na seriji radio Lenny Abrahamson, koji je režirao Normalne ljude.

I tu usporedbe s prethodnom serijom ne prestaju, jer i u Razgovorima s prijateljima fokus je na odnosima, i to, još jednom, poprilično konfuznima, ali nabijenima emocijama. U glavnim ulogama su Alison Oliver koja glumi studenticu na dablinskom Trinity Collegu (kojeg su pohađali i likovi iz Rooneyinog debitantskog romana) Frances dok je Sasha Lane u ulozi njezine najbolje prijateljice/bivše djevojke. Osobito nas veseli što je uloga Melisse, od njih malo starije novinarke, koja će sa suprugom Nickom, kojeg će utjeloviti Joe Alwyn, narušiti dinamiku njihovog odnosa, pripala Jemimi Kirke, koju volimo još od Durhamičinih Djevojaka. 

Hrvatskim će gledateljima vjerojatno biti zanimljiv podatak da je dio serije snimljen na jednom našem jako popularnom otočno odredištu, no nećemo vam nišra više otkriti, osim da je soundtrack i ovoga puta sjajan, a zanimljiv je detalj da je u jnemu veliku ulogu imala britanska kantautorica Phoebe Bridgers, koja je u vezi s Paulom Mescalom, glumcem koji je imao glavnu mušku ulogu u Normalnim ljudima.  

19. travanj 2024 10:38