StoryEditorOCM
Više od sportasven na udaru

U kultnom berlinskom klubu ‘mračne sobe‘ i divlji seks, nakon dvoboja Hrvatske i Španjolske hrvanje u blatu za muškarce

Piše Sport SD
11. lipnja 2024. - 15:54

Riječ je o jednom od najekskluzivnijih svjetskih noćnih klubova u kojima ćete, kako je pisao poznati magazin Rolling Stone, prije sresti dvoje ljudi kako se seksa nego bilo što drugo.

Ispred njega stoji Sven Marquardt, po mnogima najveća ikona berlinskog podzemlja, legendarni fotoreporter, ali je posebnu slavu stekao kao izbacivač ispred kluba Berghain, jednog od najpoznatijih na svijetu. Ili, bolje rečeno, ubacivač. On je taj koji stoji ispred ulaza i gleda, procjenjuje imate li šansu ući ili ne. Mnogima se dogodilo da nakon nekoliko sati čekanja dobiju ‘košaricu‘. Bez posebnog objašnjenja. Kao što bi ‘Jušni nacist‘ u Seinfeldu rekao ‘nema juhe za tebe‘, tako i ovdje, ‘nema ulaza‘. I to je to. iste se svidjeli Svenu, adios.

image
Xamax/Dpa Picture-alliance Via Afp

Smješten je u bivšoj elektrani u Istočnom Berlinu, poznat po svojoj politici ulaska kao i po seksu i opijanju te korištenju droga na zabavama koje traju od petka navečer do ponedjeljka poslijepodne.

Postoje i posebne "mračne sobe" u prizemlju gdje parovi imaju vrlo eksplicitan seks - uz zvučnu podlogu techno ritmova.

U međuvremenu gore na glavnom plesnom podiju, muški i ženski izvođači - goli osim ponekog komada kože za vezanje - vise u kavezima pričvršćenima za strop ili se vrte po podijima.

Red je uglavnom pun hipstera kamenih lica, odjevenih u crno, unatoč tome što je Sven inzistirao na tome da ne postoji dress code pa čak ni omiljeni ‘tip‘ odjeće.

image
Jorg Carstensen/Dpa Picture-alliance Via Afp

U podrumu je pak notorni ‘Lab.Oratory‘, klub samo za muškarce.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će se legendarni Sven nositi i odnositi prema navijačima raznih reprezentacija tijekom Europskog prvenstva u nogometu, a već u subotu je test s Hrvatima i Španjolcima. Hrvaticama i Španjolkama.

U ‘Lab.Oratory‘ podrumu na rasporedu je tematska večer za muškarce ‘blato i seks‘. A iznad, ‘tko koga‘ po hodnicima ili ‘mračnim sobama‘. 

Koliko su unutra zbivanja ozbiljna svjedoči i ozbiljni pravilnik ponašanja u kojemu se ističe i ovo:

- Poštujte druge, poštujte njihov osobni prostor i intimu, postupajte samo uz obostranu suglasnost – samo da znači da! Ako naiđete na negativno iskustvo ili iskustvo zlostavljanja, uključite prijatelje ili osobe od povjerenja ili bilo koga od našeg osoblja.

image
Christoph Soeder/Dpa Picture-alliance Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2024 15:55