StoryEditorOCM
Više od sportabrine o sebi

Tajna dobrog izgleda Ibrahimovića u petom desetljeću: ova hrana je strogo zabranjena, a u PSG-u je zato napravio pobunu

Piše Sport SD
13. svibnja 2024. - 11:55

Zlatan Ibrahimović imao je trnoviti put do zvijezda. Nije imao jednostavan život, ali to mu je dalo snagu da postane jedan od najboljih nogometaša ikad. Prošle godine je završio s profesionalnom karijerom, ali o njemu će se još dugo pričati, a mnogima je i dalje omiljeni zbog nevjerojatnog smisla za humor, ali i izuzetnog samopouzdanja.

Također, s 42 godine izgleda kao mladić, a on je više puta isticao da je dijelom za to zaslužna njegova prehrana. Prehrana bivšeg nogometaša sastoji se od bijelog mesa, svježeg voća i povrća, ali dopušta sebi i sušenu govedinu. Međutim, izbjegava svu zamrznutu hranu, čak i sladoled, dok tjesteninu jede u rijetkom prilikama.

Ibrahimović ne jede ni rafinirani šećer, a osobito obraća pažnju na količinu obroka. Postoje izuzetci, a neke od nagrada su pizza ili jelo po izboru jednom tjedno. No, i u tim situacijama izuzetno vodi računa o količini, a pržene namirnice i deserti su strogo zabranjeni.

Osim toga, Zlatan brine i o kvaliteti namirnica. Uz njega se veže jedna anegdota iz PSG-a jer je bio ljut što u kuhinji nije bilo dovoljno svježeg voća i povrća za igrače pa su čelnici kluba to promijenili.

image
Anthony Devlin/Afp
image
Gabriel Bouys/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 12:29