StoryEditorOCM
Više od sporta‘ljubav je u parizu‘

Srušila rekord pa zaprosila dečka pred više od 80 tisuća ljudi, a iznenadit će vas što mu je dala umjesto prstena

Piše Sport SD
8. kolovoza 2024. - 14:56

Alice Finot, francuska atletičarka, posebno će pamtiti ove Olimpijske igre u Parizu. Najprije je pred domaćom publikom, na Stade de Franceu koji ima kapacitet 80.698 ljudi, oborila europski rekord na utrci 3000 metara s preponama (8:58.67), a zatim je potrčala do svog dečka i zaprosila ga.

Španjolski triatlonac Bruno Martínez Bargiel bio je pozitivno iznenađen, a Alice se u potpunosti makla od tradicije. Tako je umjesto tradicionalnog prstena, atletičarka Brunu zaprosila olimpijskim bedžem koji je stavila na njegovu majicu. Nakon svega su zaruke proslavili s poljupcem.

Dok je razgovarala s novinarima nakon utrke i prosidbe, Finot je potvrdila da je Bargiela rekao da, piše Daily Mail. 

Posebna poruka

- Rekla sam da ću ga zaprositi ako istrčim ispod devet minuta, znajući da je devet moj sretan broj i zajedno smo devet godina. Ne volim raditi stvari kao i svi ostali. Budući da on to još nije učinio, rekla sam da je možda red na meni da to napravim - rekla je. 

image
Jewel Samad/Afp

Na bedžu kojim ga je zaprosila piše "Ljubav je u Parizu", otkrila je. Finot kaže da joj je dečko velika podrška i da joj daje snagu. 

Utrku je na kraju završila četvrta. Prva je bila Winfred Yavi iz Bahreina, zatim Peruth Chemutai iz Ugande, a treće mjesto pripalo je Faith Cherotich iz Kenije.

- Malo mi je nedostajalo da osvojim medalju. Žao mi je, ali ne žalim ni za čim, rekla je Alice.

Ovo su treće zaruke na Olimpijskim igrama 2024., ali prve u kojima je žena zaprosila muškarca.

Američki veslač Justin Best zaprosio je svoju djevojku Lainey Duncan, s kojom je u vezi devet godina, i to usred prijenosa emisije. 

Igrač badmintona Liz Yuchen zaprosio je kinesku olimpijku Ya Qiong Huang, također igračicu badmintona. Nakon što su Ya Qiong Huang i Zheng Siwei osvojili zlato u finalu mješovitih parova u badmintonu na Olimpijskim igrama u Parizu, Kineskinju je dečko dočekao iza terena i zaprosio.

Trenutak prosidbe francuske atletičarke možete pogledati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 07:44