StoryEditorOCM
Više od sportaTko leti vrijedi

Sokolovi kontra frendova orlova! Albanski navijači u Hamburgu: ‘Hrvati i mi smo prijatelji. Bit će nas 50 tisuća!‘

Piše Frane Vulas
18. lipnja 2024. - 21:13

- Zovi, samo zovi, svi će sokoloviiii... - ori se Hamburgom, ali u najveću njemačku luku u sve većem broju stižu i albanski navijači kojima je, poznato je, omiljeni znak pokazivanje rukama dvoglavog orla, simbola Albanije koji im je i na zastavi i na grbu. Dakle, sokolovi protiv orlova. Petorica navijača došli su čak iz Chicaga, iz SAD-a.

- Očekujem pobjedu Albanije. Vjerujem da će biti 2:1 za nas. Bit će tijesna, neizvjesna utakmica, ali zabit ćemo za pobjedu u 88. minuti – prgnozirao je Bjondi. Živi s druge strane Atlantika, ali je rodom, porijeklom Albanac iz Struge, iz Sjeverne Makedonije.

Koliko se albanskih navijača očekuje na utakmici?

- Oko 50 tisuća. Toliko nas je otprilike bilo i na prvoj utakmici s Italijom. Oni koji ne budu imali ulaznice bit će po gradu. Mi smo svi uspjeli kupiti ulaznice – kazao nam je Bjondi.

image
Frane Vulas

U prvom susretu Albanija je poražena od Talijana 1:2. Hrvati i Albanci su na nuli u ovoj „skupini smrti”.

- Zadovoljni smo kako smo otvorili utakmicu i kako smo je završili, ali nije to bilo dovoljno za više od minimalnog poraza – kazao je naš albanski prijatelj.

Još iz zajedničkih vremena u bivšoj Jugoslaviji, od kada se sve zakuhalo na Kosovu, pogotovo i kasnije kada je zaratilo u Hrvatskoj pa na kraju i na Kosovu, Hrvati i Albanci smatraju se prijateljima. Okupljenima (i) oko zajedničkog neprijatelja. Traju li te simpatije i dalje? - To je istina! Sinoć smo ovdje u Hamburgu pjevali zajedno s hrvatskim navijačima. Oni su pjevali jednu svoju pjesmu, pa bismo jednu svoju i sve tako dalje. Bilo je odlično. Tako će biti i večeras. Hrvati i Albanci su prijatelji! - poručio je Bjondi.

Sretno prijatelji, ali ne i sutra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 21:13