StoryEditorOCM
Više od sportaotkrio je detalje

Prava istina o podrijetlu Novaka Đokovića, djed Zdenko stao na kraj nagađanjima: ‘Da se predstavljao kao Hrvat...‘

Piše Sport SD
27. svibnja 2024. - 14:44

Srpski tenisač Novak Đoković od početka karijere ima veliku bazu obožavatelja u našoj zemlji. Osim fantastične predstave na terenu, mnogi ističu i njegovu povezanost s Hrvatskom.

Naime, njegova majka Dijana podrijetlom je Hrvatica. Njeni otac i majka su rođeni u Slavoniji, u Vinkovcima, ali su se tijekom mladosti oboje preselili u Beograd, gdje su se i vjenčali.

- Po nacionalnosti sam Hrvat i rođen sam u Vinkovcima. U istom mjestu je rođena i moja bivša supruga, Novakova baka. Tamo smo se i upoznali. Bili smo vojnici koji su došli služiti. Ja sam stigao u Beograd, a ona je još išla u školu pa smo se kasnije vjenčali kada mi se pridružila. Tako se rodila Dijana, pa Sanda. Uvijek sam govorio da sam Jugoslaven ili Hrvat, nikad nisam bio Srbin - rekao je jednom prilikom Novakov djed Zdenko Žagar.

image

Dijana Đoković

Victor Joly/Dppi Via Afp

- Normalno je da će više biti naklonjen Srbima i nemam ništa protiv toga. Ne bi bolje prošao u životu ni da se predstavljao kao Hrvat. Ni to nitko ne bi prihvatio. Isto bi ga zvali. Prije nekoliko mjeseci javio mi se rođak koji živi u Vinkovcima da me pita gdje je rođena Dijana. Dakle, u Hrvatskoj se o tome raspravlja - dodao je Zdenko, koji već neko vrijeme nije u kontaktu s kćeri jer su se on i njena majka razdvojili.

- Dijana me je okrivila za razvod i to mi ne može oprostiti. Vjerujem da je za razvod uvijek potrebno dvoje. Koliko je muškarac kriv, toliko je i žena. Međutim, moja kći to nije mogla shvatiti. Potpuno se udaljila od mene - otkrio je.

Djed Novaka Đokovića otkrio zašto mu je obitelj ljuta: ‘Uvijek sam govorio da sam Hrvat ili Jugoslaven, Srbin nikad‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2024 05:37