StoryEditorOCM
Više od sportatako se vari uspjeh

Kad na nju ugazite u moru zgadi vam se, ali ova je supernamirnica hrana kojom se šopaju Messi i Ronaldo

Piše R. R.
27. svibnja 2023. - 09:30

Poznato je da veliki nogometaši moraju voditi mnogo računa oko svoje prehrane, a posebnu dijetu dijele Leo Messi, Cristiano Ronaldo i Karim Benzema. Naime, oni dijele tajnu posebne „superhrane" koja im pomaže da budu na najvišoj razini čak i nakon svoje tridesete godine.

Trio dobitnika Zlatne lopte i dalje igra na vrhunskoj razini iako su naravno već zagazili u godine u kojima se mnogi nogometaši umirove. Ishrana je od ogromnog značaja u modernom nogometu, a to se pokazalo najbolje i na primjeru Ronalda, Messija i Benzeme.

Kako prenose španjolski mediji „superhrana" je postala popularna u svlačionicama širom svijeta i u suštini označava proizvode koji imaju važne nutrijente. Jedna, koja ispunjava sve kriterije koji su potrebni nogometašima je morska trava koja je u posljednje vrijeme doživjela povećanje potrošnje u SAD-u. Morske alge poznate su po tome što pomažu u održavanju čistoće oceana, ali imaju i sedam puta više proteina od mesa, ribe i povrća.

Sadrže i vitamine A, B1, B2, C, D, E, kao i kalcij, željezo, vlakna i kalij pa su igrači puni energije za utakmice i treninge. Osim toga ubrzava metabolizam i na kraju pomaže pri gubitku kilograma, a veliki je plus to što nema kalorija.

Španjolski kuhar Alberto Mastromatteo koji je bio privatni kuhar sva tri ova nogometaša potiče ljude da jedu morske alge zbog raznih zdravstvenih prednosti.

- Sadrže veliku nutritivnu vrijednost. S malom količinom dobivate puno biljnih proteina koje tijelo sintetizira čak bolje od životinjskih - rekao je Masstromatteo, te je dodao:

- Mnogo vjerujem u izuzetnu nutritivnu moć algi jer su izvor omega 3 poli-nezasićenih masnih kiselina i drugih zdravih lipida, ali i vitamina i antioksidansa. Zato gotovo u sva svoja jela uključujem ovu vrstu hrane - završio je Mastromatteo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 09:36