StoryEditorOCM
Više od sportanajavio ministar

‘Nismo odustali, prioritet su nogometni stadioni u Zagrebu i Splitu. Vatreni su nas zadužili za dva života‘

Piše HINA
27. lipnja 2024. - 15:54

Nakon ispadanja nogometne reprezentacije s Europskog nogometnog prvenstva, Ministarstvo turizma i sporta nije odustalo od namjere gradnje i obnove nogometnih stadiona jer reprezentativci su nas zadužili za dva života, kazao je u četvrtak u Rasinji, ministar turizma i sporta Tonči Glavina.

Pobjede i porazi sastavni su dio sporta, ali još su svježa sjećanja na velike uspjehe koje su naši nogometaši ostvarili na čelu s izbornikom Zlatkom Dalićem, kazao je Hini ministar Tonči Glavina prilikom posjeta Koprivničko-križevačkoj županiji.

Na upit jesu li nakon ispadanja naših nogometaša splasnule namjere o gradnji i obnovi nogometnih stadiona koje su najavljeni nakon osvojenog srebra u Rusiji, Glavnina je odgovorio niječno.

Novac u proračunu za nogometne sportske objekte je osiguran, ali ne s ciljem da se troše samo u jednoj godini, izjavio je. Sada su ključni Zagreb i Split s kojima vodimo kontinuirane razgovore. Što se Maksimira tiče, tu se nešto mijenjaju planovi što se smatra dobrim. Što se pak tiče Splita, informacije govore da će uskoro biti dovršena potrebita dokumentacija.

Dodao je da je Ministarstvu i Vladi cilj da što prije u kontinuitetu sufinancirati ta dva velika projekta koja će se odvijati isključivo u partnerskom odnosu.

„Tom problematikom aktivno se bavim od prvog dana i vjerujem da ćemo do kraja mandata ostvariti veliki iskorak po tom pitanju“, odgovorio je Glavina.

Osim spomenute dvije sportske građevine, nije isključeno da će i neke druge biti proglašene od nacionalnog interesa, riječi su Glavine koji domeće da se toj problematici pristupa korak po korak.

Na upit što je s obnovom i proširenjem koprivničkog stadiona koji se također nakon svjetskog prvenstva spominjao u kontekstu obnove, ministar je rekao da je upoznat s činjenicom prema kojoj  je idejni projekt izrađen. Sada, treba s Gradom i Županijom iskristalizirati tko će što raditi i u kojem iznosu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. lipanj 2024 15:55