StoryEditorOCM
Više od sportaživotna bitka

Najvažnija utakmica bivšeg hajdukovca, cijeli grad je na nogama: ‘Dođi u subotu i pomozi Bartolu‘

Piše Damir Begović/SN
5. srpnja 2024. - 09:09

Mladen Bartolović (47), bivši nogometaš Segeste, Cibalije, njemačkog Saarbrückena, Dinama, Zagreba, Hajduka i iranskog Fulada, te reprezentativac Bosne i Hercegovine (17 utakmica i jedan pogodak), teško je bolestan i mora na liječenje u Njemačku - pišu Sportske novosti.

Odmah po saznanju ove vijesti cijeli Vinkovci odmah su se podignuli na noge. Pripadnici vinkovačke navijačke skupine Ultras, koju oduvijek ekstremno štuju Bartolov lik i djelo, organizirali su turnir humanitarnog karaktera koji će biti održan u subotu, 6. srpnja, na igralištu u vinkovačkom kvartu Kanovci. Prihod od kotizacija, te donacije koje će se tom prilikom prikupljati bit će usmjereni za Bartolovićevo liječenje u inozemstvu.

S njim je Nikola Kalinić trebao biti još bolji, ali Vučević i Miše nisu mu vjerovali; danas se napadač bori za život

“Mladen Bartolović, veliki igrač i još veći čovjek, odlazi na liječenje u Njemačku. Bez obzira tko si, što si i za koga navijaš, dođi u subotu i pomozi Bartolu. Ako tko zaslužuje našu pomoć i ljubav - on zaslužuje! Vidimo se u subotu na Kanovcima!”, poručili su Ultrasi na društvenim mrežama.

image

Mladen Bartolović u dresu Hajduka

Vladimir Dugandžić/Cropix

Trenerska karijera

Mladen Bartolović je jedan od najboljih nogometaša suvremene povijesti vinkovačkog kluba. Cibalijin dres preko glave je navlačio u 255 službenih utakmica. Pritom je zabio 58 pogodaka, što ga svrstava na prvo mjesto klupske ljestvice strijelaca otkako je hrvatske neovisnosti. Nakon igračkog umirovljenja Bartolović je ostao privržen klubu s Bosuta. Započeo je trenersku karijeru, prošle sezone bio je tako trener u klupskoj školi nogometa, a svojevremeno je bio i šef stručnog stožera seniorske momčadi koja je tada nastupala u najboljem razredu hrvatskog nogometa.

Pred njim je sada najvažnija utakmica karijere. U kojoj neće biti sam. Osim obitelji, snažnu podršku pruža mu i lokalna zajednica, njegovi Vinkovci u kojima je stekao nogometnu reputaciju i obližnji Nuštar, u kojem je nastanjen s obitelji. Poruke podrške stižu mu i iz cijele Hrvatske i inozemstva, svi navijaju za Bartola!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2024 09:11