StoryEditorOCM
Više od sportahumanitarna akcija

Kreće novi krug aukcija za malu Niku, u pomoć priskače i Bilo srce, pa Nogometne ikone, mnogi su prepoznali priču

Piše Slaven Alfirević
16. kolovoza 2024. - 21:30

Hajduk je ostao bez Europe, treba se okrenuti plemenitim stvarima. Naći smisao života u pomoći potrebitima, humanitarnim akcijama. Već neko vrijeme na sceni je akcija "aukcija za Niku", aukcija plus donacije, za malenu Niku Baždarić iz okolice Zadra. A u Paljuvu kod Šimuna Baraba i Mauricija Čepića epicentar je te hvalevrijedne akcije.

Nekoliko dana nismo ažurirali stanje, pa je red da vidimo gdje smo, dokle se doguralo... Dres Joška Gvardiola iz "vatrenih", naše nogometne reprezentacije, "otišao" je za trenutno rekordnih pojedinačnih 800 eura, a s trećom aukcijom plus donacijama skupljeno je bilo ukupno 2360 eura, te su organizatori došli blizu cifre od 6000 eura.

image

a a

E, ali to je bio samo međukorak. Onda je na red prispio vaterpolo, u sklopu trećeg uzastopnog finala naših vaterpolista na velikim natjecanjima. Josip Vrlić je donio nošenu kapicu sa svim potpisima naših igrača, te korištenu loptu reprezentativaca sa svim potpisima. Vaterpolo balun 180, a kapica 250 eura, otišli su...

Uto su dres Hajduka (originalni Macron, s potpisima svih, ali nije personaliziran na leđima), te košarkaški dres hrvatske reprezentacije Bojana Bogdanovića došli na red, Hajduk ode za 360, a Bogdanović (Hrvatska, crveni) za 400 eura.

Trenutno stanje je sada 8100 eura za malu Niku od čega 3550 eura pripada na aukcije. To je stanje semafora na Veliku Gospu.

I sad će na dražbu dres centarfora Bruna Petkovića iz Dinama i košarkaškog centra Ivice Zubca iz reprezentacije s potpisima svih igrača.

- Stigao nam je dres Bruna Petkovića, na kojeg su se potpisali svi igrači Dinama, hvala im puno. Kako sam i obećao, pokušat ću doći do svakojakih artikala i rekvizita, svih mogućih različitih dresova koji mogu mnogima biti zanimljivi, jer tu je bitna samo mala Nika i da joj pomognemo, bez ikakvih klupskih ili bilo kakvih podjela - kaže nam Šimun, hajdukovac je, ali Nika iznad svega, a dres izvanrednog Petkovića sigurno će ostvarit dobar promet, neka se i dinamovci uključe akciju: sve za Niku!Baraba nas informira:

- Zvali su me iz Našeg Hajduka, u pomoć mi priskače i Bilo srce, pa Nogometne ikone, te grupa Ikonski je pomagati, zadovoljan je Baraba

Mnogi prepoznaju ovu priču, a i ostali mediji će uskočiti, a neki već i jesu u prezentaciju cijele priče - kaže Šimun, uz posebnu zahvalu nama (hvala mu!, op. a.), redakciji Slobodne Dalmacije koja mu je baš prva priskočila u pomoć i dala medijsku ruku podrške.

image

a a

Ističe Šimun kako je dres Gvardiola kupio Stipe Baraba isto iz Paljuva; mnoge su Barabe baš iz Paljuva, a da ne moraju svi biti bliski rođaci.

Nika Baždarić je, inače, potrebna pomoći da odlazi u Sloveniju na tretmane rehabilitacije u njenom teškom stanju, a sve to puno košta...

- Ova akcija i aukcija, te donacije, pomoći će joj, zahvalna je mama Antonija Baždarić... Za detaljnije upute samo svratite na stranicu fejsa Šimuna Barabe... A sad su vam ponuđeni Petković (novi modri dres Dinama firme Castore) i Zubac (crveni dres košarkaške reprezentacije).

Da podsjetimo, Nika Baždarić ima dvije godine i deset mjeseci i još uvijek ne sjedi, ne puže, nije se podigla, ne priča i nije svjesna. Dijagnoze su joj brojne: neurorizično dijete, epilepsija, hipotonija, dizmorfija, recidivirajuće bronhoopstrukcije, slabo napredovanje na tjelesnoj težini, teškoće hranjenja, zaostajanje u usvajanju posturalnih aktivnosti, kašnjenje u komunikacijskom i govorno-jezičnom razvoju, usporen opći psihomotorni razvoj, refluks...

Potrebna je vaša pomoći, zahvaljuje obitelj Baždarić.

image

a a

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 16:05