StoryEditorOCM
Više od sportaPOMOZI, BOŽE

Jutros se molio u splitskoj crkvi gdje je župnik zagriženi hajdukovac, a večeras sudi na Poljudu: ‘Pomolimo se...‘

Piše Marko Bilić
28. siječnja 2024. - 11:50

Nedjelja je dan velikog derbija Hajduka i Rijeke. Poljud će opet biti pun do čepa, trideset i koja tisuća vjernih Hajduku hodočastit će stadion Bijelih samo s jednom željom: pobjeda. Ok, na nju se veže još jedna, a to je titula, što je čekamo već dva desetljeća.

Ne krene li Livaji i društvu najbolje krenit će s tribina i ona "pomozi, Bože".

Svi zazivaju Boga. Pa tako i sudac današnjeg Jadranskog derbija Patrik Kolarić. Jedan od rijetkih djelitelja pravde koji se nije "maća", u kojega navijači Hajduka imaju povjerenje.

Nedjelja je dan derbija, ali i dan kad se ide na misu. Ide se svaki dan, ali nedjelja je ipak taj. Tako i za župljane Svete Obitelji na Sukoišanu. Koji su silno bili iznenađeni kada su jutros na misi ugledali baš – Patrika Kolarića!

Koji sat prije nego što će istrčati na travnjak i u grotlu Poljuda suditi derbi Čakovčanin se u toj splitskoj crkvi došao pomoliti dragome Bogu. Jutros se molio u crkvi Svete Obitelji na Sukoišanu, a večeras sudi Prgavoj familiji na obližnjem Poljudu.

E sad, je li ga omiljeni župnik Kristijan Kovačević vidio ili nije, ne znamo, ali ovaj zagriženi hajdukovac, javljaju nam vjernici sa Sukoišana, nije propustio ni na današnjoj misi napomenuti da je danas derbi i da bi se trebalo pomoliti...

Za koga će se Kolarić pomoliti to samo on zna, ali i nije bitno. Ovim svojim činom prikupit će još simpatija mnogih. Uvijek vjerni(k).

Pomozi, Bože!

image

Misa zornica u crkvi sv. Obitelji na Sukoišanu

Duje Klarić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 08:46