StoryEditorOCM
Više od sportane odustaje od borbe

Hrvatski nogometaš povlači još jednu jaku kartu, ovo je njegova posljednja šansa: ‘Hoće li mu to spasiti karijeru?‘

Piše Gradimir Đukarić/SN
3. listopada 2024. - 18:40

Mario Vušković (22) ne odustaje. Nogometaš HSV-a i nekadašnji U21 reprezentativac Hrvatske koji je suspendiran na četiri godine ustraje u tome da dokaže svoju nevinost i ne odustaje od sudske borbe.

Bild je, naime, objavio kako će Vušković još jednom pokušati oboriti presudu zbog dopinga, a u tekstu je postavljeno pitanje zasad bez odggovora "Hoće li mu ovo spasiti karijeru?". Naime, hrvatski nogometaš se ne miri s ishodom koji će mu karijeru staviti na čekanje sve do 2026. i žalit će se pred švicarskim Saveznim sudom.

image
Arne Dedert/Dpa Picture-alliance Via AFP

Vuškovićevi odvjetnici navodno su već predali dokumente, Nijemci smatraju kako je mladom hrvatskom nogometašu ovo "posljednja šansa" da okrene slučaj u svoju korist i konačno se vrati nogometu. Savezni sud pritom će ispitati je li bilo proceduralnih pogrešaka prilikom suđenja, ali sami slučaj neće ponovno pokretati, prenose Sportske novosti.

Vuškovića je sud Njemačkog nogometnog saveza u ožujku 2023. proglasio krivim za korištenje dopinga i suspendirao ga na dvije godine. Vuškovićevi odvjetnici tražili su oslobađajuću presudu, ali su istovremeno Nacionalna antidopinška agencija Njemačke (NADA) i Svjetska antidopinška agencija (WADA) tražile povećanje kazne s dvije na četiri godine izgona iz nogometa. Međunarodni sportski sud (CAS) u Lausanni krajem kolovoza odbio je Vuškovićevu žalbu te prihvatio zahtjeve druge strane i povećao mu kaznu.

image
Frank Rumpenhorst/Dpa Picture-alliance Via AFP

"Kao rezultat postupka, sportski sud DFB-a je s dovoljnom sigurnošću uvjeren da su analize A i B uzoraka igračevog urina pokazale prisutnost egzogenog eritropoetina, skraćeno EPO-a. Riječ je o zabranjenoj tzv. nespecifičnoj tvari, što predstavlja kažnjivo kršenje antidopinških propisa DFB-a", rekao je Stephan Oberholz, predsjednik sportskog suda DFB-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2024 20:42