StoryEditorOCM
Više od sportajosip vrlić

Fotografije hrvatskoga vaterpolista hit na internetu, neki se čude, one su očarane: ‘Kako je moguće?‘, ‘Zaljubljena sam‘

Piše mozaik sd
10. kolovoza 2024. - 10:18

Plasman u olimpijsko finale hrvatske vaterpolo reprezentacije s razlogom oduševljava domaću publiku. U tom smislu dodatno može radovati što se "barakude" privukle pažnju i globalne publike, ne samo vaterpolske i sportske.

U fokusu se našao sidrun "barakuda" 37-godišnji Josip Vrlić, visok 198 centimetara, a težak 135 kilograma. Pratiteljima i pratiteljicama društvenih mreža posebno su bile zanimljive Vrlićeve fotografije izvan bazena. 

Jedna objava fotografija Josipa Vrlića pregledana je na X-u skoro 20 milijuna puta, piše Gol.hr.

image

 Josip Vrlić, zvijezda u bazenu, a sada i izvan njega

Nikola Vilić/Cropix

“Apsolutna jedinica u hrvatskom vaterpolu. Ovako izgleda elitna atletska izvrsnost”, napisao je jedan pratitelj, prenosi Bored Panda napominjući da je većina gledatelja na drugim plivačkim natjecanjima navikla vidjeti plivače grčke božanstvene građe, s mišićima koji kao da su isklesani od granita, ili žilave natjecatelje okretnog izgleda u sportovima poput trčanja i penjanja. 

Neki korisnici društvenih mreža poistovjetili su Vrlićev istaknuti trbuh i visok postotak tjelesne masti s lijenošću.

“Kako je moguće ostati ovako debeo, a zarađivati ​​za život u bazenu?” upitao je jedan neupućeni pratitatelj na X-u.

"Vrlić je pravi tenk od čovjeka i ima idealnu tjelesnu građu za svoj sport. Vaterpolo zahtijeva kratke nalete eksplozivne energije, nakon kojih slijede razdoblja sporijeg kretanja. Kretanje je jednako važno kao i to da se uopće ne možete pomaknuti, jer se disciplina tiče plivanja, koliko i kontakta", objašnjavaju upućeni.

Za vaterpolske stručnjake, masa, snaga i izdržljivost su ključni.

image

‘Većina gledatelja nikada neće razumjeti fizikalnost vaterpola. Iznad vode izgleda kao rukomet. Ispod vodene linije to je kao hrvanje grčko-rimskim stilom‘, objasnio je upućeniji gledatelj

Goran Mehkek/Cropix

“Današnji igrači su fizički puno veći, i imaju sposobnost puno boljeg šutiranja. Snaga nogu ključna je u današnjoj igri, bilo da se radi o obrani ili napadu,” objasnio je Peter Schnugg, član Vaterpolo Kuće slavnih.

“Većina gledatelja nikada neće razumjeti fizikalnost vaterpola. Iznad vode izgleda kao rukomet. Ispod vodene linije to je kao hrvanje grčko-rimskim stilom", objasnio je upućeniji gledatelj.

image

‘Kako je moguće ostati ovako debeo, a zarađivati ​​za život u bazenu?‘, upitao je jedan neupućeni pratitatelj na X-u
 

Tom Dubravec/Cropix

Žene su brzo prepoznale tijelo sportaša na načine koji nisu povezani sa sportom.

"Baš me briga što ćete reći, ova konstrukcija je zgodna", rekla je jedna obožavateljica.

“Ovo je doslovno idealan muškarac”, napisala je druga.

“Ovo je savršeno muško tijelo”, tvrdi  treća.

“Zaljubljena sam. To mi treba”, priznala je četvrta, prenosi Bored Panda.

Nije poznato kako Josip Vrlić doživljava ovakvu nenadanu popularnost, ali kao dokazanog profesionalca to ga ne bi trebalo omesti da u bazenu ponovno pruži svoj maksimum.

 

image

 Josip Vrlić u majici

Damir Krajac/Cropix

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2024 10:46