StoryEditorOCM
Više od sportatajni dogovori

Bivši reprezentativac uplatio velik novac da zataška silovanje, u cijelu priču umiješan i klub? Ne piše mu se dobro...

Piše SN
13. srpnja 2024. - 08:49

Wissam Ben Yedder ponovno se našao u središtu skandala u Francuskoj. Nakon što je u kolovozu 2023. godine sa svojim bratom bio optužen za silovanje, pokušaj silovanja i seksualno napastovanje djevojaka u starosti od 19 i 20 godina, sada je L‘Equipe donio nastavak te skandalozne priče - pišu Sportske novosti.

Ben Yedder je prije dva mjeseca objavio kako mu istječe ugovor s Monacom i kako ga u klubu ne misle zadržati što je bilo dosta neobično jer je u 201 nastupu u pet sezona zabio 118 golova. L‘Equipe sada piše da je u sve bio umješan i klub pa je možda upravo to u pozadini cijele priče.

"Tajni dogovori, manipulacije, prikriveni prijenos novaca: Wissam Ben Yedder u središtu nevjerojatne afere", stoji na naslovnici slavnog francuskog lista.

Novinari su otkrili kako je bivši francuski reprezentativac tajnim kanalima ženi koja ga je optužila za silovanje uplatio velik novac kako bi odustala od tužbe. U sve je navodno uključen i Monaco, a spominje se kako je moguće da sve to ide i do nekih državnih službenika.

Ben Yedderu su, nakon što je optužen za silovanje odredili jamčevinu u iznosu od 900.000 eura koju je on odmah i platio. Slučaj je od tada bio daleko od očiju javnosti, a Francuzi sada tvrde kako je Ben Yedder platio 1.6 milijuna eura kako bi djevojka koja ga je optužila odustala od tužbe.

image
AFP

Cijeli dogovor je odrađen u tajnosti prema idejama odvjetnika od kojih je jedan i službeni odvjetnik princa Alberta pa se postavlja pitanje je li u sve umiješan i državni vrh. L‘Equipe tvrdi da je Ben Yedder preko bivšeg šefa banke u Monaku, Jeromea de Bontina, prebacio novac namijenjen za neke fiktivne poslove.

Novac je djevojci uplatio na inozemni račun, a kao opis plaćanja stavio je da prodaje prava na imidž. Isti list navodi kako će detalje otkriti u svojem tiskanom izdanju i dodaje kako bi Ben Yedder mogao dobiti dugotrajnu zatvorsku kaznu zbog opetovanog kršenja kaznenog zakona. Francuzima se javio i sami igrač koji pak tvrdi da je izmanipuliran od strane ljudi koji su oko njega.

image
AFP
image
AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. kolovoz 2024 03:48