StoryEditorOCM
Više od sportaneuništiv duh

Bila je ‘slomljena‘: Jeb... te volim, ali znaš biti brutalan! Sad se sve okrenulo, pogledajte što Splićanka sada radi

Piše Sport SD
5. rujna 2024. - 11:00

Neuništiv je sportski duh. Najbolje se to očituje kod naše gimnastičarke Ane Đerek koja je kroz svoju karijeru proživjela toliko pehova da ih je dovoljno za nekoliko života.

Splićanka u suzama, pisali smo u travnju, prikovana u bolničkom krevetu. Poznata sportašica tada je prvi put objavila scenu koja para srce. Toliko odricanja, treniranja, a onda jedan pogrešan korak, peh, nesreća, kako hoćete, i sve ode u vitar.

Ana Đerek, splitska gimnastička olimpijka, opet je bila u fazi oporavka, ali je i poslala poruku u kojoj tvrdi da joj je dosta.

- Mome omiljenom sportu, jebe.. te volim, ali znaš biti baš brutalan. Hvala ti za sve lekcije, slomljena srca, pobjede i dobra vremena, ali sada mi je dosta - napisala je Ana na svome Instagram profilu.

No, Ana je danas opet sretna, odnosno jučer, 4. rujna proslavila je 26. rođendan. Koliko joj se toga događalo kroz karijeru, rekli bismo da ima barem 35.

Dvostruka olimpijka Ana Đerek prošle je godine na treningu ozlijedila Ahilovu tetivu, zbog čega ju je čekao oporavak od nekoliko mjeseci. Još 2022. je operirala rame.

U travnju je 2018. pala na treningu i zadobila ozbiljan potres mozga.

- Bojala sam se zaspati jer sam bila sigurna da se neću probuditi - govorila je tada.

Tada dvadesetogodišnja olimpijka i članica Marjana trenirala je u dvorani na Poljudu kada je u pokušaju preskoka pala na glavu, slomila jagodičnu kost i doživjela potres mozga. Sledila se hrvatska sportska javnost, pogotovo kad se saznalo da se nakon nemilog događaja Ana nije sjećala nastupa na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. 

Srećom, pamćenje joj se ubrzo vratilo. 

image
Duje Klarić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:49