StoryEditorOCM
Više od sportanakon lude utakmice

Albanci luduju po Hamburgu: ‘Ratovali smo za vas, a nikad se nismo smjeli ovako veseliti, a da nas netko ne pobije‘

Piše Marino Pušić
19. lipnja 2024. - 18:10

Remizirala je Albanija s Hrvatskom 2:2. Kaotična utakmica, pogotovo drugo poluvrijeme. Preokrenula je Hrvatska, pa u zadnjim minutama Albanija je došla do velikog boda.

Ogromno je bilo slavlje Albanaca na stadionu u Hamburgu, a prelilo se i na obližnje ulice neposredno nakon zadnjeg zvižduka. Ludovali su na ulicama, penjali se po automobilima, slavili, zaustavili promet...

Specijalci ih drže na samoj jednom kolničkom smjeru i tako ispraćaju gradom, oni plešu kolo, pjevaju, pucaju petarde. Zaustavili su i buseve, jedna cura se popela ženi na krov automobila. Hrvatsi im plješću i pozdravljaju ih.

Popričali smo s dvojicom hercegovačkih Albanaca, Ardijem i Ređepom Sulejmanijem, rođeni su u Mostaru, žive u Njemačkoj, koji su i samo promatrali kaos na ulicama Hamburga.

- Za nas je ovo stvarno velika stvar, pa mi Albanci nikada u životu nismo se smjeli ovako veseliti, a da nas netko ne pobije. Slično je bilo i kod vas, ali ste bili slobodniji. I onda još bod protiv Hrvatske, naših prijatelja, to nam je sreća. Eto, mi Albanci smo ratovali za vas i u redu je da podijelimo bodove - govore rođaci, dodajući da imaju jaku dijasporu pa su došli odasvuda, ne samo iz Njemačke, nego i iz Engleske i Amerike.

Pogledajte atmosferu na ulicama Hamburga nakon utakmice:

image
Marino Pušić
image
Marino Pušić
image
Marino Pušić
image
Marino Pušić
image
Marino Pušić
image
Marino Pušić
image
Marino Pušić
image
Marino Pušić
image
Marino Pušić
image
Marino Pušić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2024 18:40