stdClass Object ( [id] => 1361396 [title] => Zaronili smo u tajne vaterpolista Mornara, velike tvornice talenata, evo tko su novi juniori koji su pokorili Hrvatsku [alias] => zaronili-smo-u-tajne-vaterpolista-mornara-velike-tvornice-talenata-evo-tko-su-novi-juniori-koji-su-pokorili-hrvatsku [catid] => 282 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Ako se u večernjim satima nekog radnog dana nađete oko bazena na Poljudu, pomislit ćete kako je pola Splita i okolice došlo "na kupanje". Svi koračaju užurbanijim hodom, svako sa svojom torbom na leđima kako bi stigli na trening, jedni na bazen, drugi pak u dvoranu. I je gužva, ali neka je tako, jer lijepo je vidjeti tu radost, posebno kad ju predvodi mladost.

A ovih dana dobro raspoloženi mogu biti oni iz Vaterpolskog kluba Mornar, jer nedavno su u svom bazenu postali prvaci Hrvatske svladavši u finalu zagrebačku Mladost. Tako su nakon tri sezone dominacije Juga u ovoj kategoriji, ponovno vratili pehar u Split. Uostalom, zadnjih desetak godina, uglavnom su se izmjenjivali s Dubrovčanima za titule, a par puta uletjela je i momčad sa Save.

No, zna se kad su u pitanju ove mlađe kategorije, kako od tri splitska kluba, vodi "Mornareva škola", što je najbolje vidljivo na nekim aktualnim reprezentativcima. 

Jerko Marinić Kragić, Rino Burić i Zvonimir Butić, predstavnici su grada pod Marjanom među Barakudama, a sva trojica su "Mornareva dica", koja istina sada brane boje Jadrana i Juga.

Jedno tijelo

 A koja je tajna uspjeha Mornara, otkrili su nam iz kluba:

- Tajna je to neko zajedništvo. Sve kreće od nas trenera koji smo prijatelji i funkcioniramo kao jedno tijelo, a to djeca osjete – započeo je Zvone Ivanko, trener zlatnih juniora pa nadodao:

- Naravno, osim zajedništva, svi mi imamo veliko iskustvo. S djecom rade bivši vaterpolisti, koji su školovani za treniranje. Tu su i nekadašnji reprezentativci i prvaci Europe poput Zdeslava Vrdoljaka, Marija Oreba i ostalih, ali ne bih sada nikoga izdvajao. Svima je nama jedan od ciljeva tu djecu naučiti kolektivizmu, radnim navikama i socijalizaciji, uz jasno ostale tehničke stvari kako bi mogli igrati vaterpolo, što je krajnji cilj. Jednostavno, mi te momke i odgajamo – dodao je Ivanko.

I vidi se to, pa osim čestitke za titulu, moramo trenerima i klubu skinuti kapu i za odnos koji su izgradili između ovih mladića. Nekoliko minuta s njima dovoljno vam je da shvatite kako u ekipi vlada jedro zdravo i vedro ozračje. 

---

image

Trener Zvonimir Ivanko i predsjednik kluba Hrvoje Akrap

Josko Šupić/Cropix
---

Da ne ispalo kako Ivanko hvali svoju struku, sve nam je potvrdio i Hrvoje Akrap, predsjednik kluba.

- Do 2019. godine Brodospas nam je bio sponzor, pa smo onda i imali jednu financijsku neovisnost. Zato smo tada i igrali viša natjecanja, dva polufinala Eurokupa (2015. i 2016.), a bili smo nekoliko puta i treći u domaćem seniorskom prvenstvu. To je uvijek bilo s puno manjim budžetom nego što su imali Primorje, Jug i Mladost u to vrijeme – započeo je Akrap pa nastavio:

- Ono što nam sada daje stabilnost su naši treneri, koji imaju godine iskustva, želju i pripadnost klubu, koja je važna. Netko će doći i ponuditi im bolje financijske uvjete, ali ostaju zbog ovog obiteljskog okruženja. Svi smo mi na neki način i prijatelji u normalnom životu dodao je predsjednik VK Mornara.

Poticaj za dalje

Titula juniorskih prvaka Hrvatske opet je u Poljudu. Znaju u klubu da je to uspjeh, ali ono što je bitnije svjesni su kako je medalja u juniorskom sportu samo poticaj za dalje. Glavni cilj je napraviti igrača u seniorskom sportu, ali kroz ovaj odgoj i temelj će to doći. U Mornaru djeci usade ono najbitnije što će im pomoći za kasniji razvoj.

- Morate im dati do znanja da bez obzira na njihovu kvalitetu postoje oni osnovni postulati, a to je prisustvo i ponašanje na treningu. Naglasiti da je to nekad i važnije od njihove kvalitete. Nažalost se veliki talenti rijetko rode s velikom željom za rad, a do vrha dođu oni koji imaju želju i upornost. Naravno da neki talent mora postojati, ali ako postavite pravila da je trening broj jedan, onda oni shvaćaju da kad dođe utakmica ne može igrati onaj kojeg nema na treninzima, bez obzira na njegove sposobnosti. Mladi su odgojeni na način da znaju kako se trening odrađuje – objasnio je Akrap.

I ti mladi jednog dana postanu okosnica drugih momčadi. Primjer je seniorska momčad Jadrana koju predvode oni koji su prve "korake” vaterpola učili u Mornaru.

---

image
Josko Šupić/Cropix
---

- Prošle godine je osam njih sudjelovao u osvajanju Jadranove titule prvaka – dodao je trener Ivanko, a Akrap se ubacio:

- Dovoljno vam govori sve izjava Rina Burića nakon titule MVP-a Prvenstva Hrvatske prošle godine rekao: „Neka se ne zaboravi da sam ja Mornarevo dite”.

Pa onda možemo pitati, da je uzet sve današnje igrače koji su prošli Mornarevu školu, sastavila bi se jedna dobra momčad?

- Da uzmemo sve reprezentativce i one koji to nisu, ali igraju negdje vani u Španjolskoj ili Grčkoj, mislim da bi bili glavni favoriti za titulu prvaka Hrvatske. Uz to, bili bi i konkurentni u Europi – rekao je trener juniora.

- Mi u ovom trenutku imamo tridesetak igrača koji igraju u drugim klubovima. Ne samo u Hrvatskoj, već i vani. Djeca ovdje dobiju jednu priliku za razvoj i usvoje pobjednički mentalitet za dalje– dodao je Akrap.

Ako bi bacili pogled od kud dolaze ta djeca, pa i sadašnji seniori koji su proli vašim klubom, uglavnom su to kvartovi Spinut, Poljud, Skalice... zaključak je da ako želite biti dobar vaterpolist morate živjeti na tom djelu Splita.

- Ha- ha, to je neki dogovor po školama da su Spinut, Skalice, Kman, dio Brda, Ravne Njive... "mornarevi kvartovi”. Nije pravilo, ali tako smo se podijelili. Tri su kluba na Poljudu i svi imamo kvartove kojima gravitiramo – odgovorio je Ivanko.

Dobri kvartovi

Onda ste dobro prošli, dobre kvartove ste izvukli?

- Da, ove radničke – nasmijao se trener.

- Pa na neki način je i točno. Nismo baš neki klub plave krvi, mi smo gradski – dobacio je predsjednik Akrap.

Kakvo je stanje s brojem upisanih, kolika je potražnja za vaterpolom?

- S brojem djece nemam problema, uvijek se to vrti oko 170, 180, što znači da smo na neki način prepoznati od strane roditelja, koji znaju da je ovo jedna zdrava sredina. Problem imamo s terminima, uostalom kao i svi. Na bazenu bude prava košnica i neka je to tako. To je prava radost, ali tužno je što splitski klubovi koji čine okosnicu hrvatskog vaterpola imaju najgore uvjete. Tri kluba treniraju u dva i pol bazena. Puno je lakše razvijati djecu kad imate svoj bazen - odgovorio je Akrap te podsjetio na veliki problem.

Split je vjerojatno jedini grad u kojem dvije prve momčadi moraju trenirati zajedno u bazenu. No, nije sve tako sivo:

- Prednost je da onda često možete imati trening-utakmice, ha-ha – u šali je dodao Akrap, koji kao i ostali koje smo sreli na Poljudu s nestrpljenjem čekaju da se osposobi onaj bazen Jadrana, koji je uostalom već trebao biti u pogonu. Malo bi se onda prodisalo u ovoj košnici "s one strane Marjana". Posebno ja kako kažu nezgodno ljeti, jer u funkciji bude samo jedan vanjski bazen kojeg moraju dijeliti s ostalim sportašima, dok ostala dva kluba odu na Zentu ili Zvončac.

Uz to, postoji još jedan problem koji ne muči samo one u Mornaru, pa jedino što ih može utješiti je to da nisu sami.

- Djeca koja dolaze su puno manje motorična u odnosu na prije. Sigurno je za to krivo digitalno doba - rekao je trener Ivanko pa nastavio:

- Više vremena provode u zatvorenom, manje se kreću i igraju vani. Imaju uz školu i puno drugih obaveza. Uz to, brojni će se upisati u neke druge sportove koji su bliže njihovom mjestu stanovanja ili se organiziraju u školama, kao primjerice taekwondo. Sigurno je to roditeljima lakše nego da ih moraju voziti na drugi dio grada, a uz to da se brinu gdje će parkirati i čekati ih dva sata – zaključio je Ivanko.

Upozorava se na ovako stanje među djecom i mladima sve više, pa je iz toga razloga ta „košnica” na Poljudu uistinu radost u koju smo se i sami uvjerili. Jedno juniora smo uspjeli uhvatiti, gurnuli su ga suigrači u vatru, uz smijeh i rekli da voli pričati.

---

image

Duje Sinovčić

Josko Šupić/Cropix
---

- Ma ne volim baš, ali oni su sramežljivi – rekao je Duje Sinovčić, jedan od zlatnih juniora, koji je u bazen krenuo bratovim stopama, a iz Mornara ne bi još...

 - Treniram već šest godina i jako mi se sviđa ekipa i treneri. Družimo se i van bazena, povezani smo jako. A preporučio bih svima vaterpolo, jer isplati se, iako je teško. Ono što je dobro je da klub ima razumijevanja po pitanju škole. Ja idem u 4. gimnaziju Marko Marulić i ne pati mi obrazovanje, trener uostalom uvijek napominje kako je škola na prvom mjestu – preživio je svoje prvo kratko "javljanje" za medije mladi Duje.

---

Juniori Mornara, prvaci Hrvatske 2023./2024.

Igrači: Dani Vukašin, Karlo Dragošević, Josip Kovačević, Karlo Miše, Mislav Ćurković, Duje Sinovčić, Marino Majić, Duje Katunarić, Nardo Dragaš, Luka Penava, Dražen Jelinčić, Nikola Prezzi, Ivan Matić Luka Dodoja, Anton Mihanović, Niko Mamić, Marin Peruzović, Marko Đogaš
Trener: Zvonimir Ivanko
Pomoćni trener: Boris Pavlović

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nepresušni izvor [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => nepresušni izvor 2 0 8325 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-02-02 16:26:02 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Iva Majić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-02-05 19:33:04 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-02-05 19:32:44 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 282 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz vaterpola. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, vaterpolo [secure] => 0 [page_title] => Vaterpolo [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Zaronili smo u tajne vaterpolista Mornara, velike tvornice talenata, evo tko su novi juniori koji su pokorili Hrvatsku page_title=Zaronili smo u tajne vaterpolista Mornara, velike tvornice talenata, evo tko su novi juniori koji su pokorili Hrvatsku [metakey] => VK Mornar, Poljud, Hrvoje Akrap, zvone ivanko, Jerko Marinić Kragić, Zvonimir Butić, Rino Burić, Hrvatska vaterpolska reprezentacija [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/02\/02\/26491753.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/02\/26491751.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/02\/26491755.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/02\/26491756.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/02\/26491758.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/02\/26491759.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/02\/26491760.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/02\/26491761.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Josko \u0160upi\u0107\/Cropix","Josko \u0160upi\u0107\/Cropix","Josko \u0160upi\u0107\/Cropix","Josko \u0160upi\u0107\/Cropix","Josko \u0160upi\u0107\/Cropix","Josko \u0160upi\u0107\/Cropix","Josko \u0160upi\u0107\/Cropix","Josko \u0160upi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Juniori Mornara i njihov trener Zvonimir Ivanko<\/p>","

Juniori Mornara i njihov trener Zvonimir Ivanko<\/p>","","","","

Duje Sinov\u010di\u0107<\/p>","","

Trener Zvonimir Ivanko i predsjednik kluba Hrvoje Akrap<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x2246","hd_26491753_1920.jpg":"1920x1080","k_26491753_1280.jpg":"1280x1280","k_26491753_1024.jpg":"1024x1024","k_26491753_640.jpg":"640x640","k_26491753_480.jpg":"480x480","k_26491753_340.jpg":"340x340","k_26491753_220.jpg":"220x220","o_26491753_1280.jpg":"1280x1497","o_26491753_1024.jpg":"1024x1197","o_26491753_640.jpg":"640x748","o_26491753_480.jpg":"480x561","o_26491753_340.jpg":"340x397","o_26491753_220.jpg":"220x257","h_26491753_1280.jpg":"1280x854","h_26491753_1024.jpg":"1024x683","h_26491753_640.jpg":"640x427","h_26491753_480.jpg":"480x320","h_26491753_340.jpg":"340x227","h_26491753_220.jpg":"220x147","pp_26491753_1280.jpg":"1280x1628","pp_26491753_1024.jpg":"1024x1303","pp_26491753_640.jpg":"640x814","pp_26491753_480.jpg":"480x611","pp_26491753_340.jpg":"340x432","pp_26491753_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1084","hd_26491751_1920.jpg":"1920x1080","k_26491751_1280.jpg":"1280x1280","k_26491751_1024.jpg":"1024x1024","k_26491751_640.jpg":"640x640","k_26491751_480.jpg":"480x480","k_26491751_340.jpg":"340x340","k_26491751_220.jpg":"220x220","o_26491751_1280.jpg":"1280x722","o_26491751_1024.jpg":"1024x578","o_26491751_640.jpg":"640x361","o_26491751_480.jpg":"480x271","o_26491751_340.jpg":"340x191","o_26491751_220.jpg":"220x124","h_26491751_1280.jpg":"1280x854","h_26491751_1024.jpg":"1024x683","h_26491751_640.jpg":"640x427","h_26491751_480.jpg":"480x320","h_26491751_340.jpg":"340x227","h_26491751_220.jpg":"220x147","pp_26491751_1280.jpg":"1280x1628","pp_26491751_1024.jpg":"1024x1303","pp_26491751_640.jpg":"640x814","pp_26491751_480.jpg":"480x611","pp_26491751_340.jpg":"340x432","pp_26491751_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1085","hd_26491755_1920.jpg":"1920x1080","k_26491755_1280.jpg":"1280x1280","k_26491755_1024.jpg":"1024x1024","k_26491755_640.jpg":"640x640","k_26491755_480.jpg":"480x480","k_26491755_340.jpg":"340x340","k_26491755_220.jpg":"220x220","o_26491755_1280.jpg":"1280x723","o_26491755_1024.jpg":"1024x578","o_26491755_640.jpg":"640x361","o_26491755_480.jpg":"480x271","o_26491755_340.jpg":"340x192","o_26491755_220.jpg":"220x124","h_26491755_1280.jpg":"1280x854","h_26491755_1024.jpg":"1024x683","h_26491755_640.jpg":"640x427","h_26491755_480.jpg":"480x320","h_26491755_340.jpg":"340x227","h_26491755_220.jpg":"220x147","pp_26491755_1280.jpg":"1280x1628","pp_26491755_1024.jpg":"1024x1303","pp_26491755_640.jpg":"640x814","pp_26491755_480.jpg":"480x611","pp_26491755_340.jpg":"340x432","pp_26491755_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x981","hd_26491756_1920.jpg":"1920x1080","k_26491756_1280.jpg":"1280x1280","k_26491756_1024.jpg":"1024x1024","k_26491756_640.jpg":"640x640","k_26491756_480.jpg":"480x480","k_26491756_340.jpg":"340x340","k_26491756_220.jpg":"220x220","o_26491756_1280.jpg":"1280x654","o_26491756_1024.jpg":"1024x523","o_26491756_640.jpg":"640x327","o_26491756_480.jpg":"480x245","o_26491756_340.jpg":"340x173","o_26491756_220.jpg":"220x112","h_26491756_1280.jpg":"1280x854","h_26491756_1024.jpg":"1024x683","h_26491756_640.jpg":"640x427","h_26491756_480.jpg":"480x320","h_26491756_340.jpg":"340x227","h_26491756_220.jpg":"220x147","pp_26491756_1280.jpg":"1280x1628","pp_26491756_1024.jpg":"1024x1303","pp_26491756_640.jpg":"640x814","pp_26491756_480.jpg":"480x611","pp_26491756_340.jpg":"340x432","pp_26491756_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1327","hd_26491758_1920.jpg":"1920x1080","k_26491758_1280.jpg":"1280x1280","k_26491758_1024.jpg":"1024x1024","k_26491758_640.jpg":"640x640","k_26491758_480.jpg":"480x480","k_26491758_340.jpg":"340x340","k_26491758_220.jpg":"220x220","o_26491758_1280.jpg":"1280x884","o_26491758_1024.jpg":"1024x707","o_26491758_640.jpg":"640x442","o_26491758_480.jpg":"480x331","o_26491758_340.jpg":"340x234","o_26491758_220.jpg":"220x152","h_26491758_1280.jpg":"1280x854","h_26491758_1024.jpg":"1024x683","h_26491758_640.jpg":"640x427","h_26491758_480.jpg":"480x320","h_26491758_340.jpg":"340x227","h_26491758_220.jpg":"220x147","pp_26491758_1280.jpg":"1280x1628","pp_26491758_1024.jpg":"1024x1303","pp_26491758_640.jpg":"640x814","pp_26491758_480.jpg":"480x611","pp_26491758_340.jpg":"340x432","pp_26491758_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1379","hd_26491759_1920.jpg":"1920x1080","k_26491759_1280.jpg":"1280x1280","k_26491759_1024.jpg":"1024x1024","k_26491759_640.jpg":"640x640","k_26491759_480.jpg":"480x480","k_26491759_340.jpg":"340x340","k_26491759_220.jpg":"220x220","o_26491759_1280.jpg":"1280x919","o_26491759_1024.jpg":"1024x735","o_26491759_640.jpg":"640x459","o_26491759_480.jpg":"480x344","o_26491759_340.jpg":"340x244","o_26491759_220.jpg":"220x158","h_26491759_1280.jpg":"1280x854","h_26491759_1024.jpg":"1024x683","h_26491759_640.jpg":"640x427","h_26491759_480.jpg":"480x320","h_26491759_340.jpg":"340x227","h_26491759_220.jpg":"220x147","pp_26491759_1280.jpg":"1280x1628","pp_26491759_1024.jpg":"1024x1303","pp_26491759_640.jpg":"640x814","pp_26491759_480.jpg":"480x611","pp_26491759_340.jpg":"340x432","pp_26491759_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1311","hd_26491760_1920.jpg":"1920x1080","k_26491760_1280.jpg":"1280x1280","k_26491760_1024.jpg":"1024x1024","k_26491760_640.jpg":"640x640","k_26491760_480.jpg":"480x480","k_26491760_340.jpg":"340x340","k_26491760_220.jpg":"220x220","o_26491760_1280.jpg":"1280x874","o_26491760_1024.jpg":"1024x699","o_26491760_640.jpg":"640x437","o_26491760_480.jpg":"480x327","o_26491760_340.jpg":"340x232","o_26491760_220.jpg":"220x150","h_26491760_1280.jpg":"1280x854","h_26491760_1024.jpg":"1024x683","h_26491760_640.jpg":"640x427","h_26491760_480.jpg":"480x320","h_26491760_340.jpg":"340x227","h_26491760_220.jpg":"220x147","pp_26491760_1280.jpg":"1280x1628","pp_26491760_1024.jpg":"1024x1303","pp_26491760_640.jpg":"640x814","pp_26491760_480.jpg":"480x611","pp_26491760_340.jpg":"340x432","pp_26491760_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1378","hd_26491761_1920.jpg":"1920x1080","k_26491761_1280.jpg":"1280x1280","k_26491761_1024.jpg":"1024x1024","k_26491761_640.jpg":"640x640","k_26491761_480.jpg":"480x480","k_26491761_340.jpg":"340x340","k_26491761_220.jpg":"220x220","o_26491761_1280.jpg":"1280x918","o_26491761_1024.jpg":"1024x734","o_26491761_640.jpg":"640x459","o_26491761_480.jpg":"480x344","o_26491761_340.jpg":"340x244","o_26491761_220.jpg":"220x157","h_26491761_1280.jpg":"1280x854","h_26491761_1024.jpg":"1024x683","h_26491761_640.jpg":"640x427","h_26491761_480.jpg":"480x320","h_26491761_340.jpg":"340x227","h_26491761_220.jpg":"220x147","pp_26491761_1280.jpg":"1280x1628","pp_26491761_1024.jpg":"1024x1303","pp_26491761_640.jpg":"640x814","pp_26491761_480.jpg":"480x611","pp_26491761_340.jpg":"340x432","pp_26491761_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 282 [name] => Vaterpolo [alias] => vaterpolo [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 8 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38256445 Threads: 7 Questions: 7088795543 Slow queries: 3298239 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608120899 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/vaterpolo ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 282 [name] => Vaterpolo [alias] => vaterpolo [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/vaterpolo ) ) [link] => /sport/vaterpolo/zaronili-smo-u-tajne-vaterpolista-mornara-velike-tvornice-talenata-evo-tko-su-novi-juniori-koji-su-pokorili-hrvatsku-1361396 [printLink] => /sport/vaterpolo/zaronili-smo-u-tajne-vaterpolista-mornara-velike-tvornice-talenata-evo-tko-su-novi-juniori-koji-su-pokorili-hrvatsku-1361396?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 314519 [name] => VK Mornar [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vk-mornar [link] => /tag/vk-mornar ) [1] => stdClass Object ( [id] => 353104 [name] => Poljud [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => poljud [link] => /tag/poljud ) [2] => stdClass Object ( [id] => 265608 [name] => Hrvoje Akrap [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hrvoje-akrap [link] => /tag/hrvoje-akrap ) [3] => stdClass Object ( [id] => 746862 [name] => zvone ivanko [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-02-05 20:33:39 [main_article_id] => 0 [alias] => zvone-ivanko [link] => /tag/zvone-ivanko ) [4] => stdClass Object ( [id] => 385987 [name] => Jerko Marinić Kragić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => jerko-marinic-kragic [link] => /tag/jerko-marinic-kragic ) [5] => stdClass Object ( [id] => 254670 [name] => Zvonimir Butić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zvonimir-butic [link] => /tag/zvonimir-butic ) [6] => stdClass Object ( [id] => 374275 [name] => Rino Burić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => rino-buric [link] => /tag/rino-buric ) [7] => stdClass Object ( [id] => 478742 [name] => Hrvatska vaterpolska reprezentacija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hrvatska-vaterpolska-reprezentacija [link] => /tag/hrvatska-vaterpolska-reprezentacija ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nepresušni izvor [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Zaronili smo u tajne vaterpolista Mornara, velike tvornice talenata, evo tko su novi juniori koji su pokorili Hrvatsku [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-13-06-19-24-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/02/26491753.jpg [galleryCount] => 8 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Josko Šupić/Cropix [mainImageDesc] =>

Juniori Mornara i njihov trener Zvonimir Ivanko

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/02/26491753.jpg [title] =>

Juniori Mornara i njihov trener Zvonimir Ivanko

Josko Šupić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/02/26491751.jpg [title] =>

Juniori Mornara i njihov trener Zvonimir Ivanko

Josko Šupić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/02/26491755.jpg [title] => Josko Šupić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/02/26491756.jpg [title] => Josko Šupić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/02/26491758.jpg [title] => Josko Šupić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/02/26491759.jpg [title] =>

Duje Sinovčić

Josko Šupić/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/02/26491760.jpg [title] => Josko Šupić/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/02/26491761.jpg [title] =>

Trener Zvonimir Ivanko i predsjednik kluba Hrvoje Akrap

Josko Šupić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Ako se u večernjim satima nekog radnog dana nađete oko bazena na Poljudu, pomislit ćete kako je pola Splita i okolice došlo "na kupanje". Svi koračaju užurbanijim hodom, svako sa svojom torbom na leđima kako bi stigli na trening, jedni na bazen, drugi pak u dvoranu. I je gužva, ali neka je tako, jer lijepo je vidjeti tu radost, posebno kad ju predvodi mladost.

A ovih dana dobro raspoloženi mogu biti oni iz Vaterpolskog kluba Mornar, jer nedavno su u svom bazenu postali prvaci Hrvatske svladavši u finalu zagrebačku Mladost. Tako su nakon tri sezone dominacije Juga u ovoj kategoriji, ponovno vratili pehar u Split. Uostalom, zadnjih desetak godina, uglavnom su se izmjenjivali s Dubrovčanima za titule, a par puta uletjela je i momčad sa Save.

No, zna se kad su u pitanju ove mlađe kategorije, kako od tri splitska kluba, vodi "Mornareva škola", što je najbolje vidljivo na nekim aktualnim reprezentativcima. 

Jerko Marinić Kragić, Rino Burić i Zvonimir Butić, predstavnici su grada pod Marjanom među Barakudama, a sva trojica su "Mornareva dica", koja istina sada brane boje Jadrana i Juga.

Jedno tijelo

 A koja je tajna uspjeha Mornara, otkrili su nam iz kluba:

- Tajna je to neko zajedništvo. Sve kreće od nas trenera koji smo prijatelji i funkcioniramo kao jedno tijelo, a to djeca osjete – započeo je Zvone Ivanko, trener zlatnih juniora pa nadodao:

- Naravno, osim zajedništva, svi mi imamo veliko iskustvo. S djecom rade bivši vaterpolisti, koji su školovani za treniranje. Tu su i nekadašnji reprezentativci i prvaci Europe poput Zdeslava Vrdoljaka, Marija Oreba i ostalih, ali ne bih sada nikoga izdvajao. Svima je nama jedan od ciljeva tu djecu naučiti kolektivizmu, radnim navikama i socijalizaciji, uz jasno ostale tehničke stvari kako bi mogli igrati vaterpolo, što je krajnji cilj. Jednostavno, mi te momke i odgajamo – dodao je Ivanko.

I vidi se to, pa osim čestitke za titulu, moramo trenerima i klubu skinuti kapu i za odnos koji su izgradili između ovih mladića. Nekoliko minuta s njima dovoljno vam je da shvatite kako u ekipi vlada jedro zdravo i vedro ozračje. 

---

image

Trener Zvonimir Ivanko i predsjednik kluba Hrvoje Akrap

Josko Šupić/Cropix
---

Da ne ispalo kako Ivanko hvali svoju struku, sve nam je potvrdio i Hrvoje Akrap, predsjednik kluba.

- Do 2019. godine Brodospas nam je bio sponzor, pa smo onda i imali jednu financijsku neovisnost. Zato smo tada i igrali viša natjecanja, dva polufinala Eurokupa (2015. i 2016.), a bili smo nekoliko puta i treći u domaćem seniorskom prvenstvu. To je uvijek bilo s puno manjim budžetom nego što su imali Primorje, Jug i Mladost u to vrijeme – započeo je Akrap pa nastavio:

- Ono što nam sada daje stabilnost su naši treneri, koji imaju godine iskustva, želju i pripadnost klubu, koja je važna. Netko će doći i ponuditi im bolje financijske uvjete, ali ostaju zbog ovog obiteljskog okruženja. Svi smo mi na neki način i prijatelji u normalnom životu dodao je predsjednik VK Mornara.

Poticaj za dalje

Titula juniorskih prvaka Hrvatske opet je u Poljudu. Znaju u klubu da je to uspjeh, ali ono što je bitnije svjesni su kako je medalja u juniorskom sportu samo poticaj za dalje. Glavni cilj je napraviti igrača u seniorskom sportu, ali kroz ovaj odgoj i temelj će to doći. U Mornaru djeci usade ono najbitnije što će im pomoći za kasniji razvoj.

- Morate im dati do znanja da bez obzira na njihovu kvalitetu postoje oni osnovni postulati, a to je prisustvo i ponašanje na treningu. Naglasiti da je to nekad i važnije od njihove kvalitete. Nažalost se veliki talenti rijetko rode s velikom željom za rad, a do vrha dođu oni koji imaju želju i upornost. Naravno da neki talent mora postojati, ali ako postavite pravila da je trening broj jedan, onda oni shvaćaju da kad dođe utakmica ne može igrati onaj kojeg nema na treninzima, bez obzira na njegove sposobnosti. Mladi su odgojeni na način da znaju kako se trening odrađuje – objasnio je Akrap.

I ti mladi jednog dana postanu okosnica drugih momčadi. Primjer je seniorska momčad Jadrana koju predvode oni koji su prve "korake” vaterpola učili u Mornaru.

---

image
Josko Šupić/Cropix
---

- Prošle godine je osam njih sudjelovao u osvajanju Jadranove titule prvaka – dodao je trener Ivanko, a Akrap se ubacio:

- Dovoljno vam govori sve izjava Rina Burića nakon titule MVP-a Prvenstva Hrvatske prošle godine rekao: „Neka se ne zaboravi da sam ja Mornarevo dite”.

Pa onda možemo pitati, da je uzet sve današnje igrače koji su prošli Mornarevu školu, sastavila bi se jedna dobra momčad?

- Da uzmemo sve reprezentativce i one koji to nisu, ali igraju negdje vani u Španjolskoj ili Grčkoj, mislim da bi bili glavni favoriti za titulu prvaka Hrvatske. Uz to, bili bi i konkurentni u Europi – rekao je trener juniora.

- Mi u ovom trenutku imamo tridesetak igrača koji igraju u drugim klubovima. Ne samo u Hrvatskoj, već i vani. Djeca ovdje dobiju jednu priliku za razvoj i usvoje pobjednički mentalitet za dalje– dodao je Akrap.

Ako bi bacili pogled od kud dolaze ta djeca, pa i sadašnji seniori koji su proli vašim klubom, uglavnom su to kvartovi Spinut, Poljud, Skalice... zaključak je da ako želite biti dobar vaterpolist morate živjeti na tom djelu Splita.

- Ha- ha, to je neki dogovor po školama da su Spinut, Skalice, Kman, dio Brda, Ravne Njive... "mornarevi kvartovi”. Nije pravilo, ali tako smo se podijelili. Tri su kluba na Poljudu i svi imamo kvartove kojima gravitiramo – odgovorio je Ivanko.

Dobri kvartovi

Onda ste dobro prošli, dobre kvartove ste izvukli?

- Da, ove radničke – nasmijao se trener.

- Pa na neki način je i točno. Nismo baš neki klub plave krvi, mi smo gradski – dobacio je predsjednik Akrap.

Kakvo je stanje s brojem upisanih, kolika je potražnja za vaterpolom?

- S brojem djece nemam problema, uvijek se to vrti oko 170, 180, što znači da smo na neki način prepoznati od strane roditelja, koji znaju da je ovo jedna zdrava sredina. Problem imamo s terminima, uostalom kao i svi. Na bazenu bude prava košnica i neka je to tako. To je prava radost, ali tužno je što splitski klubovi koji čine okosnicu hrvatskog vaterpola imaju najgore uvjete. Tri kluba treniraju u dva i pol bazena. Puno je lakše razvijati djecu kad imate svoj bazen - odgovorio je Akrap te podsjetio na veliki problem.

Split je vjerojatno jedini grad u kojem dvije prve momčadi moraju trenirati zajedno u bazenu. No, nije sve tako sivo:

- Prednost je da onda često možete imati trening-utakmice, ha-ha – u šali je dodao Akrap, koji kao i ostali koje smo sreli na Poljudu s nestrpljenjem čekaju da se osposobi onaj bazen Jadrana, koji je uostalom već trebao biti u pogonu. Malo bi se onda prodisalo u ovoj košnici "s one strane Marjana". Posebno ja kako kažu nezgodno ljeti, jer u funkciji bude samo jedan vanjski bazen kojeg moraju dijeliti s ostalim sportašima, dok ostala dva kluba odu na Zentu ili Zvončac.

Uz to, postoji još jedan problem koji ne muči samo one u Mornaru, pa jedino što ih može utješiti je to da nisu sami.

- Djeca koja dolaze su puno manje motorična u odnosu na prije. Sigurno je za to krivo digitalno doba - rekao je trener Ivanko pa nastavio:

- Više vremena provode u zatvorenom, manje se kreću i igraju vani. Imaju uz školu i puno drugih obaveza. Uz to, brojni će se upisati u neke druge sportove koji su bliže njihovom mjestu stanovanja ili se organiziraju u školama, kao primjerice taekwondo. Sigurno je to roditeljima lakše nego da ih moraju voziti na drugi dio grada, a uz to da se brinu gdje će parkirati i čekati ih dva sata – zaključio je Ivanko.

Upozorava se na ovako stanje među djecom i mladima sve više, pa je iz toga razloga ta „košnica” na Poljudu uistinu radost u koju smo se i sami uvjerili. Jedno juniora smo uspjeli uhvatiti, gurnuli su ga suigrači u vatru, uz smijeh i rekli da voli pričati.

---

image

Duje Sinovčić

Josko Šupić/Cropix
---

- Ma ne volim baš, ali oni su sramežljivi – rekao je Duje Sinovčić, jedan od zlatnih juniora, koji je u bazen krenuo bratovim stopama, a iz Mornara ne bi još...

 - Treniram već šest godina i jako mi se sviđa ekipa i treneri. Družimo se i van bazena, povezani smo jako. A preporučio bih svima vaterpolo, jer isplati se, iako je teško. Ono što je dobro je da klub ima razumijevanja po pitanju škole. Ja idem u 4. gimnaziju Marko Marulić i ne pati mi obrazovanje, trener uostalom uvijek napominje kako je škola na prvom mjestu – preživio je svoje prvo kratko "javljanje" za medije mladi Duje.

---

Juniori Mornara, prvaci Hrvatske 2023./2024.

Igrači: Dani Vukašin, Karlo Dragošević, Josip Kovačević, Karlo Miše, Mislav Ćurković, Duje Sinovčić, Marino Majić, Duje Katunarić, Nardo Dragaš, Luka Penava, Dražen Jelinčić, Nikola Prezzi, Ivan Matić Luka Dodoja, Anton Mihanović, Niko Mamić, Marin Peruzović, Marko Đogaš
Trener: Zvonimir Ivanko
Pomoćni trener: Boris Pavlović

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Josko Šupić/Cropix Josko Šupić/Cropix Josko Šupić/Cropix Josko Šupić/Cropix Josko Šupić/Cropix Josko Šupić/Cropix Josko Šupić/Cropix Josko Šupić/Cropix
Josko Šupić/Cropix

Juniori Mornara i njihov trener Zvonimir Ivanko

Josko Šupić/Cropix

Juniori Mornara i njihov trener Zvonimir Ivanko

Josko Šupić/Cropix

Duje Sinovčić

Josko Šupić/Cropix

Trener Zvonimir Ivanko i predsjednik kluba Hrvoje Akrap

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/vaterpolo/zaronili-smo-u-tajne-vaterpolista-mornara-velike-tvornice-talenata-evo-tko-su-novi-juniori-koji-su-pokorili-hrvatsku-1361396 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=6c6d5befdf0ae698d3d7c0663ebbf33e9ab92ded [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Zaronili+smo+u+tajne+vaterpolista+Mornara%2C+velike+tvornice+talenata%2C+evo+tko+su+novi+juniori+koji+su+pokorili+Hrvatsku&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fvaterpolo%2Fzaronili-smo-u-tajne-vaterpolista-mornara-velike-tvornice-talenata-evo-tko-su-novi-juniori-koji-su-pokorili-hrvatsku-1361396 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fvaterpolo%2Fzaronili-smo-u-tajne-vaterpolista-mornara-velike-tvornice-talenata-evo-tko-su-novi-juniori-koji-su-pokorili-hrvatsku-1361396 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nepresušni izvor [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Vaterpolonepresušni izvor

Zaronili smo u tajne vaterpolista Mornara, velike tvornice talenata, evo tko su novi juniori koji su pokorili Hrvatsku

Piše Iva Majić
5. veljače 2024. - 20:32

Ako se u večernjim satima nekog radnog dana nađete oko bazena na Poljudu, pomislit ćete kako je pola Splita i okolice došlo "na kupanje". Svi koračaju užurbanijim hodom, svako sa svojom torbom na leđima kako bi stigli na trening, jedni na bazen, drugi pak u dvoranu. I je gužva, ali neka je tako, jer lijepo je vidjeti tu radost, posebno kad ju predvodi mladost.

A ovih dana dobro raspoloženi mogu biti oni iz Vaterpolskog kluba Mornar, jer nedavno su u svom bazenu postali prvaci Hrvatske svladavši u finalu zagrebačku Mladost. Tako su nakon tri sezone dominacije Juga u ovoj kategoriji, ponovno vratili pehar u Split. Uostalom, zadnjih desetak godina, uglavnom su se izmjenjivali s Dubrovčanima za titule, a par puta uletjela je i momčad sa Save.

No, zna se kad su u pitanju ove mlađ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 08:19