StoryEditorOCM
Vaterpolovreća novca

Vaterpolski velikan Pro Recco dobio novog vlasnika: nakon Volpija klub je preuzela brazilsko-američka obitelj Behring

Piše Hina
27. rujna 2024. - 22:51

Najuspješniji svjetski vaterpolski klub, talijanski Pro Recco, kojeg vodi hrvatski stručnjak Sandro Sukno, dobio je novo vlasništvo.

Nakon što se dugogodišnji vlasnik i financijer kluba, milijarder Gabriele Volpi povukao, Pro Recco je preuzela brazilsko - američka obitelj Behring.

- Pro Recco s ponosom objavljuje da je zaključio proces prijenosa svog vlasništva na obitelj Behring, poznatu po svojim filantropskim naporima u podržavanju i promicanju sportske tradicije - naveo je klub na svojim stranicama.

Div iz Recca, predgrađa Genove, je rekorder sa 11 naslova prvaka Europe, a čak 36 puta je bio prvak Italije. Osvojio je i 17 nacionalnih kupova, devet europskih Superkupova, kao i jednu Jadransku ligu. Momčad trenutačno vodi hrvatski stručnjak Sandro Sukno.

- Oduševljeni smo što možemo započeti ovo novo poglavlje i pridružiti se Pro Reccu, najuspješnijem klubu na svijetu. Želimo nastaviti na tragu njegove izuzetne sportske tradicije i pokazati snagu koju vaterpolo ima u poboljšanju života ljudi - dodao je Lucas Giannini, izvršni direktor Zaklade Behring.

Obitelj Behring jedna je od najbogatijih na svijetu. Njezin najistaknutiji član je 57-godišnji Alex Behring čije se bogatstvo procijenjuje na 6.2 milijarde dolara.

Kao mladić je igrao vaterpolo prije nego što se obogatio u financijama. Danas živi u Sjedinjenim Državama i jedan je od osnivača 3G Capitala, globalnog investicijskog fonda koji među svojim ‘imovinama‘ ima i Burger King.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2024 23:38