StoryEditorOCM
Vaterpolokoji peh

Tucak objavio širi popis reprezentacije, a važno ime je izostavljeno: ‘Strahovit udarac za nas, ali njemu je najteže‘

Piše I. M.
26. svibnja 2023. - 15:32

Kraj je domaće klupske natjecateljske sezone, a uskoro i europske jer preostaje još samo završni turnir Lige prvaka u Beogradu. Tako da se uskoro sva pozornost vaterpolske javnosti usmjerava na nacionalne momčadi.

"Barakude" ove godine čeka Svjetsko prvenstvo u Fukuoki, a Hrvatski vaterpolski savez je tim povodom u organizirao konferenciju za novinare, kojoj su nazočili izbornik reprezentacije Ivica Tucak, Perica Bukić, izvršni dopredsjednik HVS-a, i kapetan Ivan Krapić.

Za početak je izbornik objavio širi popis od 21 igrača koje očekuje na početku priprema, 8. lipnja u Puli.

Odmah je vidljivo kako nedostaje jedan od važnih igrača koji je u rujnu prošle godine u Splitu osvojio naslov prvaka Europe, kapetan dubrovačkog Jug Adriatic osiguranja, Loren Fatović, piše HVS.

– Nažalost, nastavljaju se udarci koje nas prate u pogledu ozljeda. Loren Fatović ima tešku ozljedu desne šake, morat će na operaciju i bit će izvan bazena 2-3 mjeseca, u startu će izbornik Tucak.

– To je strahovit udarac za nas. Loren je izrazito važan igrač za našu momčad. Razgovarao sam s Lorenom dugo, njemu je najteže. Međutim, nećemo kukati, niti smo to ikada činili. Zato sam odmah razgovarao s Antom Vukičevićem i on se istog trenutka stavio na raspolaganje, dakako. Što se Svjetskog prvenstva u Fukuoki, konkurencija će biti nikad teža. Vjerujte, silno jaka je i momčad SAD, neugodna Australija, pa domaćin Japan, a o europskim momčadima da ne govorim. Skupina nam je vrlo teška, učinit ćemo sve kako bi osvojili prvo mjesto jer u suprotnom nas čeka pakleno težak daljnji raspored. Tada bi nas u osmini finala čekale Španjolska ili Srbija, možda Crna Gora. U četvrtfinalu pak Grčka ili SAD. Ono što je bitno i što je cilj u Fukuoki, doći u finale jer finalisti automatski osiguravaju nastup na Igrama u Parizu. Učinit ćemo se da već u Fukuoki skinemo taj teret s leđa. Vjerujem da se sjećate predolimpijskog turnira u Rotterdamu, za Igre u Tokiju, a Rotterdam si nikako ne bih želio ponovo priuštiti – zaključio je izbornik Tucak.

Kapetan Ivan Krapić kratko je samo naveo.

– Raspored znamo unaprijed, znamo koliko je naporno i teško, ali nema svrhe više o tomu pričati. Znamo koji nam je cilj i idemo ga ostvariti

Podsjetimo, na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki, Hrvatska se nalazi u skupini s Argentinom, Mađarskom i Japanom.

Plan priprema i raspored natjecanja

– 8. do 18. lipnja – pripreme u Puli

– 19. do 24. lipnja sparing pripreme s Italijom u Rimu

– 27. i 28. lipnja – pripreme u Dubrovniku

– 28. do 30. lipnja – međudržavni turnir u Herceg Novom (Hrvatska, Francuska i Crna Gora)

– 2. srpnja – završno okupljanje u Zagrebu

– 3. do 11. srpnja – sparing pripreme sa SAD u Los Angelesu

– 12. do 29. srpnja – let u Fukuoku i nastup na Svjetskom prvenstvu

Raspored utakmica na SP

17. srpnja (09.00): Argentina – Hrvatska

19. srpnja (06.30): Hrvatska – Mađarska

21. srpnja (02.00): Hrvatska – Japan

Napomena: navedena satnica je srednjoeuropsko odnosno hrvatsko vrijeme

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 02:07