StoryEditorOCM
Vaterpololiga prvaka

Neočekivan poraz ‘jugaša‘ kod ‘fenjeraša‘ Sabadella: za plasman na završni turnir morati će dobiti nekog od najjačih

Piše Tonči VLašić
21. ožujka 2023. - 21:57

Novi poraz Jugaša. Na gostovanju kod Astrapool Sabadella, fenjeraša skupine upisali su poraz, te će se morat vaditi kod kuće protiv sastava iz vrha, Ferencvarosa i(li) Novog Beograda. Ne uspiju li, mogli bi ostati bez nastupa na Final 8, završnom turniru europske Lige prvaka.

Utakmica? Josep Bonet, pa dva puta Bernat Sanahuja, i kad je na semaforu zasvijetlilo Astrapool Sabadell – Jug Adriatic osiguranje 3:0 u 4. minuti, smrklo se Vjeko Kobešćaku. Što je tad sve izgovorio jugov trener, to nije za svačije uši, ali je ‘upalilo‘ u tom trenutku, pa je hrvatski prvak uzvratio domaćinu na isti način. Kad je lider španjolskog prvenstva prekinuo niz gostiju, te poveo 6,6 sekundi prije kraja prve četvrtine s 4:3, i taj ‘sitniš‘ od vremena bio je dovoljan da se opet izjednači rezultat. Loren Fatović je dvije minute i 51 sekundu prije kraja prve četvrtine postigao prvi pogodak Juga u Španjolskoj, onda je s dva pogotka za redom Konstantinos Kakaris izjednačio na 3:3. Fatović je iz daljine, sa zvukom sirene, potpisao 4:4 u prvih osam minuta.

Konstantin Averka je prvi pogodio u drugoj četvrtini. Tu novu prednost Astrapool Sabadella anulirao je Maro Joković, a Fatović svojim trećim pogotkom prvi put donio Jugu vodstvo. Sad je domaćin stizao, Jug je vodio 7:6, 8:7, 9:8 i 10:9. U zadnjoj četvrtini, kao i na početku prve, opet se smrklo Jugašima. Čak četiri pogotka za redom domaćina, koji je dobio zadnju četvrtinu sa 6:2.

Pri rezultatu 7:7 suci nisu svirali čist peterac za Jug. Onda se oglase odmah na drugoj strani. Srećom, tad je Toni Popadić skrenuo udarac u stativu.

Slab ulazak Juga u utakmicu, u obrani loš, baš loš (pokrivanje nikakvo, probao je Kobešćak sve načine obrane), a na kraju loš i u napadu, bez rješenja. U ovom lošem sudačkom kriteriju, previše isključenja, domaćin se bolje snašao...

Semafor

AP Sabadell – Jug AO 15:12 (4:4, 2:3, 3:3, 6:2)

SABADELL Suci: Adrian Alexandrescu (Rumunjska) i Nora Debreceni (Mađarska).

ASTRAPOOL SABADELL: Lorrio (7 obrana), Sanahuja (3), Gil Cedo, M. Teclas, Veich, Valera (5), Bertran (2), Cabanas (1), Averka (2), Baničević (1), Bonet (1), Bustos, X. Teclas. Trener: Quim Colet.

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (11 obrana), Burđelez, Fatović (3), Zvono, Joković (2), I. Vukojević, Biljaka, Lazić (1), Mozara (1), Kakaris (4), Grgurević, Žuvela (1), Jurišić. Trener: Vjeko Kobešćak.

Igrač više: AP Sabadell 6/10, Jug AO 8/13

Peterci: AP Sabadell 1/0, Jug AO 1/1

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2023 09:13