StoryEditorOCM
Vaterpolohobotnica na golu

Kakve glave! Umjesto da slave, naši vaterpolisti se ispričavaju, splitski as sasvim iskreno: ‘Ne ide me, ali zato...‘

Piše Ivan Renić
9. kolovoza 2024. - 21:19

Marko Bijač i Loren Fatović junaci su Hrvatske! Jedan u napadu, drugi na golu, odveli su naše vaterpoliste do finala, do borbe za olimpijsko zlato u kojemu ih u nedjelju od 14 sati čeka Srbija. Bila je to još jedna fantastična a izvedba Hrvatske, ali opet – slavlja nema. Valja posao odraditi do kraja. Fatović je skroman...

- Ma ne slavi se ništa, iskreno. Nemam što ni slaviti. U ovom momentu sam malo i prazan. Napravio sam glupost iz najbolje namjere kada je bilo obostrano isključenje. Ostavio sam ekipu na cjedilu bez potrebe, iako imamo mi 13 vrhunskih igrača. Ali bez potrebe sam ušao u klinč koji mi je donio treće isključenje. Ljut sam malo na sebe, ali pobijedili smo i nije me briga. Istrošili smo se u obrani, pa smo malo stali u napadu. Bez Bijača bi teško dobili utakmicu – iskren je Fatović.

image
Jeff Pachoud/Afp

Bijač, ‘hrvatska hobotnica‘, još je jednom zaključao svoja vrata i s 13 obrana ‘izludio‘ Mađare.

- Preponosan sam na sve momke, na sve što smo napravili u cijelom olimpijskom ciklusu. Pokazali smo još jednom koliko vrijedi ova ekipa. Uživamo u ovom trenutku, ali sigurno se nećemo zadovoljiti s tim. Spavamo sa srebrom, a sanjamo zlato. Odmorit ćemo se dobro i analizirati Srbiju. Neće biti lako, ali učinit ćemo sve da zlato donesemo u Hrvatsku.

Obrana je ključ svega, a nju je Hrvatska odigrala besprijekorno protiv moćnog suparnika.

- Veliki rezultat na turnirima uvijek donosi obrana. Pogotovo protiv mađarske koja ima strašnu individualnu šutersku kvalitetu. Znali smo da moramo biti čvrsti nazad. U trećoj četvrtini nam je pala realizacija, ali to je normalno. Igralo se bez gola, ogromna je potrošnja u ovakvim utakmicama. Analizirat ćemo neke greškice i pokušati ih ispraviti u finalu – poručio je Bijač.

image
Jeff Pachoud/Afp

Ne ide u napadačkom dijelu u Parizu Jerka Marinića Kragića. Ali zato daje veliki obol u obrani.

- Prvo se želim ispričati suigračima. Ovaj turnir me baš i ne ide po tom pitanju. Ovo mi je možda i jedan od najgorih turnira što se šuta tiče. Navikli su da sam jedan od najboljih strijelaca, da se tu negdje vrtim. Ali pokazala je ekipa da ima vrhunskih šutera i igrača, da ne moram to uvijek biti ja. Vidjeli ste Fatovića, Jokovića... Imamo mi svojih oružja. Kada ne ide nekoga znamo kako možemo to nadoknaditi.

image
Andreas Solaro/AFP

Mnogi nisu očekivali, ali Hrvatska je opet tu, u finalu...

- Kada ne ide, nema forsiranja. Igraš obranu, boriš se, gineš i mislim da sam taj dio turnira odradio više nego dobro. Ne samo ja, već i cijela ekipa. Bila je ovo i vrhunska Markova predstava na golu. Hrvatsku i Srbiju u finalu vjerojatno nisu očekivali mnogi. Imamo karakter i kvalitetu. Po pokazanom do sada, obje ekipe su zasluženo u finalu – kazao je splitski as.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 23:58