StoryEditorOCM
Vaterpolo‘majstorica‘ na savi

Jadranašice nisu uspjele iznenaditi Mladost i podići trofej prvakinja Hrvatske, titula ostaje u Zagrebu

Piše Iva Majić
24. svibnja 2023. - 23:26

Jadranašice nisu uspjele doći do željenog povijesnog trofeja prvakinja Hrvatske. U "majstorici" na Savi, zagrebačka ekipa je slavila uvjerljivim rezultatom 13:5 i uzela duplu krunu u sezoni. Mladostašice su tako došle do osvojene sedme titule u nizu, a trinaeste ukupno.

Osim kratkog vodstva gostujuće ekipe s početka utakmice (Goreta iz peterca), Zagrepčanke su u cijelom susretu bile bolji sastav. Igra u napadu bila je puno kvalitetnija nego u zadnjem izdanju u Poljudu, a "žabice" su također odigrale i odličnu obranu koja je zadavala puno muke za splitsku ofenzivu.

Možda o cijeloj utakmici najbolje govori podatak da su jadranašice oba gola u prve dvije četvrtine postigle iz peteraca, a prvi "iz igre" tek sredinom treće četvrtine. U spomenutoj trećoj dionici, pala je i odluka o prvakinjama... Brnetić je iz vanjske linije pogodila za 7:2, i tada je već bilo jasno tko će podizati trofej prvakinja Hrvatske.

Po okončanju utakmice, podijeljena su i pojedinačna priznanja. Najbolja strijelkinja prvenstva Hrvatske je uvjerljivo, Jelena Butić iz sastava Jadrana s 52 gola u 15 utakmica. Dok su ostala dva pojedinačna priznanja otišla mladostašicama. Najbolja vratarka prvenstva je Latica Medvešek, a igračica Kiara Brnetić.

Ekipa Jadrana će tako povijesnu titulu tražiti u idućoj sezoni, dok Mladost ostaje "nedodirljiva" u domaćoj ligi još od 2017. godine...

SEMAFOR

MLADOST - JADRAN 13:5 (3:1, 2:1, 4:2, 4:1)

Zagreb, bazen uz Savu. Gledatelja 300

Suci: Radičević (Dubrovnik) i Franulović (Rijeka)

MLADOST: Medvešek (6 obrana), Rogulj, Stipanov 3, E. Crnički 1, Lordan, Skelin 1, Medić 2, Glas 1, Bukić, Brnetić 3 (1-2), L. Crnički, Kangler 1, Frketić, Božan. Trenerica: Mia Šimunić.

JADRAN: Domazet, Jurić, Čagalj 1, J. Butić, M. Butić, Janković, Bradašić, Petrić 1, Tadić 1, I. Butić, Barišić, D. Butić, Ratković (8+1 obrana), Goreta 1 (1-1). 

Trener: Aljoša Kunac.

peterci: Mladost 1-2, Jadran 2-2.

realizacija igračice više: Mladost 2-7 (29%), Jadran 1-6 (16%)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 16:48