StoryEditorOCM
Vaterpolonakon poraza

Izbornik Tucak: ‘Čestitke Mađarima, ali mi takve greške na ovom nivou ne možemo raditi. To nas je i koštalo rezultata‘

Piše Iva Majić
19. srpnja 2023. - 08:35

Hrvatska je nastavila Svjetsko prvenstvo porazom protiv Mađarske 10:12 u drugom kolu skupine "C", na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki.

Ivica Tucak, izbornik naše reprezentacije, prije svega je čestitao protivnicima na pobjedi.

- Čestitke Mađarima. Mislim da su bili značajno bolji danas, iskreno će Tucak, pa nastavlja.

- Pokušavali smo ih hvatati cijelo vrijeme, u tomu napravili neke pogreške koje se na ovoj razini ne smiju raditi i to nas je koštalo pozitivnog rezultata. Tek je druga utakmica na prvenstvu. U ovom slučaju imamo jednu utakmicu više, eliminacijsku. Naravno da nije lijepo izgubiti, da smo morali biti i bolji, ali ništa, idemo dalje. Sad nas sigurno čeka osmina finala i težak suparnik. Tek ćemo vidjeti tko će to biti, ali mi moramo igrati bolje nego danas. Ono što je bilo ključno u ovoj utakmici i što nas je koštalo poraza je previše lagano primljenih golova. Primili smo četiri, pet golova doslovno na isteku njihovog napada. Možda je to bio i pad koncentracije, a može biti i stvar sportske sreće ili nesreće, ali smo ih primili. To je činjenica. Onda smo "jurili" i jako je teško onda pobijediti u takvim uvjetima.

Evo kako na utakmicu gleda kapetan Ivan Krapić:

- Nedostajao nam je gol-dva više u poluvremenu, kako bi isprovocirali možda nervozu kod njih, i kako bi utakmica išla dalje. To se nažalost nije dogodilo. Na kraju smo došli do minus jedan, pa riskirali nešto ne bi li možda došli do izjednačenja. Nismo uspjeli, ali ništa, prvenstvo je tek počelo. Treba gledati i neke pozitivne stvari iz utakmice jer ih je bilo. Tu mislim i na naše vraćanje u susret u nekoliko navrata, nakon nekog većeg vodstva Mađarske. Valja vidjeti i gdje smo griješili i onda to ispraviti.

Rino Burić dva puta je tresao mrežu Mađarima, i to u zadnjoj četvrtini. Vratio nas je vezanim golovima na 8:10, i dao nadu za nekakvo čudo u zadnjim minutama.

- Mađarima svaka čast na pobjedi. Ušli smo premlako, nismo bili dovoljno agresivni. Na kraju smo došli na gol zaostatka, 35 sekundi prije kraja, ali nije to bilo ništa baš jako obećavajuće. Sad idemo u osminu finala, to je jasno, ali prvo nas ipak čeka Japan u petak. Ništa nije izgubljeno, doduše čeka nas sada malo teži put, ali smo odlična momčad i samo to treba pokazati u bazenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 20:14