StoryEditorOCM
Vaterpolosvjetski kup

Izbornik Ivica Tucak pred derbi protiv Talijana: ‘Sad izgledamo onako kako želim, svi su igrači opasni’

Piše Pero Smolčić
11. ožujka 2023. - 13:00

Nakon dva uspješna dana i dvije pobjede na kvalifikacijskom turniru A skupine World Aquatics Svjetskog kupa u Zagrebu hrvatska reprezentacija imala je dan predaha. Pao je prvo SAD (16:14), a potom i Francuska (12:7). Izbornik Tucak svojim je igračima dao malo odmora, ali odradili su i lagani trening.

– S naša prva dva dana sam jako zadovoljan. Igramo dobro, djelujemo homogeno, kao ozbiljna reprezentacija. To je ono što tražim, što igrači pokazuju u vodi i to je ono što me raduje. Jasno da su pobjede te koje vesele, ali mene ne zanima toliko sada rezultat, koliko igra. Ona je, evo recimo protiv Francuza bila uistinu lijepa – kazao je izbornik Ivica Tucak.

Posebno je zadovoljan realizacijom igrača više.

- Imamo neke stvari koje smo uvježbavali još od lani, kada smo oformili ovu reprezentaciju. Naravno da ćemo to sada nadograđivati. Imamo raznovrsna rješenja. Imamo šutere s lijeve strane, imam bogami ovaj put i s desne. Imamo sjajne “stative” koje se kreću. To moramo uvijek raditi. Znate, nekad vas statistički realizacija malo i zavara. Izradite fenomenalnu akciju, pa ju promašite. Međutim, ono kako mi djelujemo s igračem više je ono što ja želim. S dobrim protokom lopte, sa svih šest igrača koji tada moraju biti opasni. To smo postigli - analizirao je Tucak.

 Hrvatska danas s početkom u 18.30 sati igra protiv Italije koja je u 13:7 pobjedi protiv Japana testirala dosta mladih igrača. Vaterpolski je to klasik, utakmica koja je uvijek “naelektrizirana”, bez obzira kakav rezultatski značaj nosila. Kroz povijest su uvelike isprepleteni odnosi hrvatskog i talijanskog vaterpola, stoga to nikad nije “obična utakmica”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2023 15:21