StoryEditorOCM
Vaterpoloprošao Fatović

Barceloneta izbacila ‘jugaše‘ u četvrtfinalu Lige prvaka: oslabljeni Dubrovčani nisu našli rješenje za Perronea

Piše Tonči VLašić
31. svibnja 2023. - 17:32
Felipe Perrone slavi, Zodiac CNA Barceloneta je u polufinalu, Jug je zaustavljen u četvrtfinaluTonči Vlašić

Filip Kržić je skakao na tribinama. Nije mogao pomoći. Ozljeda prsta ga je izbacila iz sastava. Kapetan Loren Fatović nije se našao ni među prijavljenim igračima za završni turnir. Prvo mu je nastradao nos u završnici prvenstva, zatim u zadnjoj utakmici u skupini otišao prst, a kako je njegova ozljeda teža, morao je na operaciju. Na njega ne može računati ovo ljeto ni izbornik Ivica Tucak za Svjetsko prvenstvo u Fukuoki.

Felipe Perrone se početkom nastavka dva puta zavukao iza leđa Jugaša, te je Barceloneta imala prvi put osjetnu prednost (7:5 i 8:5). Činilo se kako je gotovo, kako je španjolski prvak slomio otpor Jugaša. Iako je imao i 9:6, još se Jug držao. Stigao je šest minuta prije kraja na pogodak zaostatka (9:8). Hrabrili su se Jugaši. Čulo se s klupe: Idemo, možemo!

Nažalost, vrlo brzo je španjolski prvak opet imao tri pogotka viška (11:8), a do kraja je ostalo četiri minute i 18 sekundi do kraja. I Elvis Fatović, inače miran na klupi Barcelonete, skočio je od sreće, te burno proslavio taj pogodak.

Moglo bi se na kraju raspravljati o suđenju francuskog suca Sebastiena Dervieuxa, te Mađara Tamasa Kovacsa. Nisu dosudii peterac na Kakarisu, već isključenje iako je jugov centar bio lice u lice s Unai Aguirreom. Mlađe igrače Juga su izbacivali za svaki ‘krivi pogled‘. Još nekoliko odluka je bilo na štetu Juga, koji će pak žaliti za nekim prilikama, koje je imao u napadu, a koje nije realizirao.

Ostat će zapisano kako je oslabljen, bez dva reprezentativca, više od tri četvrtine bio u igri za nešto više. Kraj utakmice zbog tri isključenja nisu dočekali ni Ivuša Burđelez, ni Mauro Prkoča, ni Matias Biljaka, ni Franko Lazić.

- Imamo veću širinu, i to je presudilo. Jug je igrao baš dobro. U ovoj situaciji, kad nije bilo Lorena i Filipa, Jugu je nedostajalo i iskustva. Inače, baš je bila lijepa utakmice, i mi, i Jug smo odigrali baš lijepu utakmicu – istaknuo je Perrone, igrač koji je 2016. i 2017. vukao Jugaše do zadnje titule europskog prvaka odnosno zadnjeg finala.

Ipak, unatoč pohvalama španjolskog prvaka, te mnogih drugih u Beogradu, ne mogu se Jugaši oteti dojmu kako je netko treći imao prste u ovom porazu.

Semafor

Zodiac CNA Barceloneta – Jug Adriatic osiguranje 11:9 (1:1, 4:4, 4:2, 2:2)

BEOGRAD Bazen ‘11. April‘. Gledatelja 650.

Suci: Sebastian Dervieux (Francuska) i Tamas Kovacs Csatlos (Mađarska).

ZODIAC CNA BARCELONETA: Aguirre (11 obrana), Famera, Matković, Munarriz (2), De Toro (1), Larumbne, Pavillard (3), Fernandez, Tahull, Perrone (2), Beil (3), Bustos, Porter. Trener: Elvis Fatović.

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (11 obrana), Burđelez, Mozara (1), Zvono (1), Joković (2), I. Vukojević, Biljaka (1), Lazić, Prkoča, Kakaris (1), Grgurević, Žuvela (3), Jurišić. Trener: Vjeko Kobeščak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 12:02