StoryEditorOCM
Tenisdobra vijest

WTA Peking: Donna Vekić u 3. kolu nakon maratonskog meča

Piše hina
28. rujna 2024. - 19:04

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u 3. kolo WTA 1000 turnira u Pekingu, ona je nakon dva sata i 42 minute igre u 2. kolu svladala Švicarku Viktoriju Golubić sa 4-6, 7-6 (3), 6-4.

Vekić i Golubić ustvari su teren napustile gotovo šest sati nakon što su stupile na njega jer ih je sredinom drugog seta omela kiša koja je padala oko tri sata. 

No, taj je prekid vrlo dobro došao našoj najboljoj igračici jer je u tom trenutku Golubić imala prednost od seta i "break" u drugom setu. 

Nakon što početkom prvog seta Vekić nije uspjela materijalizirati svoju bolju igru uslijedila je kriza na servisu, Osječanka praktički nije mogla ubaciti prvi početni udarac u teren pa je dva puta zaredom gubila igre na svom servisu i stoga joj nije pomogao niti "break" koji je ostvarila između.

Početkom drugog seta Vekić je još jednom izgubila servis, no kod vodstva Golubić od 3-2 i 30-15 na servis Švicarke stigao je spasonosni prekid. Vekić je "break" zaostatka nadoknadila izjednačivši na 4-4, no opet je pala u gubitničku poziciju izgubivši servis kod rezultata 5-5. Ipak, Golubić nije iskoristila servis za meč da bi u "tie-breaku" Vekić dominirala.

Jedini "break" u trećem setu dogodio se kod rezultata 4-4 kada je Vekić iskoristila treću priliku za oduzimanje servisa suparnici nakon što je povela sa 0-40. Niti servis za meč nije bio jednostavan, Vekić je stigla do 40-15 i dvije vezane meč-lopte, ali je potom zaredala s tri pogreške i ponudila Golubić priliku za povratak u meč. Srećom, nakon tri pogreške uslijedila su tri dobra poena Vekić za prolazak dalje.

Vekić će u 3. kolu igrati protiv 17-godišnje Mire Andrejeve. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 19:08