StoryEditor
TenisWTA Croatia Bol Open

Slovenka Zidanšek pobjednica Bola: Iza mene je tjedan iz snova

10. lipnja 2018. - 22:44
preuzm

Slovenska tenisačica Tamara Zidanšek pobjednica je trećeg izdanja WTA Croatia Bol Opena, u finalu je sa 6:1, 6:3 pobijedila Poljakinju Magdu Linette.

Pred kamerama hrvatske televizije, ali i solidno popunjenim tribinama Bluesun teniskog centra, Zidanšek i Linette odigrale su vrlo dobar meč, no 20-godišnja Slovenka bila je bolja, pokazala da je valja pratiti u periodu koji je pred njom. Ovom pobjedom će sa 122. mjesta skočiti negdje do 96. što joj je veliki iskorak.

- Iza mene je tjedan iz snova, otkako sam na startu pobijedila Ajlu Tomljanović pa sve do finala rasla sam i igrala odlično. Ne znam što reći, ovo je moja prva WTA titula, pamtit ću Bol cijeli život – rekla je uzbuđena Slovenka.

Odličan je dojam tijekom turnira ostavila i Poljakinja Linette, u finalu je ipak morala stisnuti ruku i čestitati svojoj protivnici.
- Nadala sam se da će biti drukčije, ali Tamara je odlično odigrala i zaslužila ovu titulu – kazala je Linette.

U petom gemu prvog seta na nebu iznad stadiona pojavio se dron, stoga je glavna sutkinja nakratko prekinula meč, ali bio je to ujedno i najveći problem tijekom turnira. Sve ostalo je funkcioniralo gotovo besprijekorno.

- Teniski smo imali najbolji turnir do sada. Imamo najmanji proračun na WTA Touru, ali najbolji smo u ovoj kategoriji. Vidjeli smo vrhunski tenis u finalu, ove će cure još dugo biti u svjetskom vrhu. Ja sam ponosan na svoj tim i na sve što su odradili – rekao je direktor turnira Feliks Lukas i dodao:

- Samo 60 gradova u svijetu ima WTA licenciju, samo smo mi iz ove serije (WTA125k, nap. a.) u ovom dijelu svijeta, a WTA je službeno najjači svjetski brend u ženskom sportu.

Direktorova sestra Tena stigla je do polufinala gdje ju je zaustavila osvajačica ovogodišnjeg turnira Zidanšek.

- Tamara je bila bolja od Tene, atmosfera je bila sportska, šteta što nije bilo naše predstavnice u finalu, ali vjerujem da će biti sve više hrvatskih tenisačica na ovoj razini, ja sasvim sigurno ne sumnjam u budućnost ove priče.

Uz direktora Lukasa nagrade su dodijelili načelnik Općine Bol Tihomir Marinković te župan Splitsko – dalmatinski Blaženko Boban.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. srpanj 2021 00:41