StoryEditorOCM
Tenisitf u bolu

Sara Svetac bez premijernog profesionalnog naslova u Bolu, Mili Poljičak i Josip Šimundža slavili u paru!

Piše SPORT SD
26. svibnja 2024. - 19:02

Druga juniorka svijeta, 16-godišnja Čehinja Laura Samson (818. na WTA listi) bila je previsoka prepreka za Saru Svetac u završnici ITF World Tennis Toura u Bolu (nagradni fond 15.000 dolara). Bilo je 6:1, 6:2 nakon 66 minuta igre.

Sara je iza sebe imala fantastičan tjedan, s pozivnicom je iznenađujuće došla do finala, no mlada joj Čehinja u tom posljednjem meču na turniru nije dala previše prilika.

Splićanka je susret završila bez pogođenog asa uz 71 posto ubačenog prvog servisa, a iskoristila je dvije od četiri break-lopte (Samson sedam od 10).

Jučer je na muškom ITF turniru istog nagradnog fonda koji se također igra u Bolu Mili Poljičak izgubio polufinalni susret u singlu od prvopostavljenog Talijana Gabrielea Pennafortija (513.) - 3:6, 6:1, 7:5.

No, dan je zaključen domaćim slavljem u konkurenciji parova. Poljičak i Josip Šimundža su u finalnom dvoboju bili prejaki za Argentinca Nikosa Lehmanna i Švicarca Nicolasa Parizziju - 6:3, 6:2.

Miliju je ovo bio 10., a Josipu drugi profesionalni naslov u paru.

Sljedećeg tjedna se na istom mjestu igraju turniri istog ranga, i tenisači i tenisačice. Svi su dio serije Croatian Tennis Pro Tournaments u organizaciji Hrvatskog teniskog saveza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 04:13