StoryEditorOCM
Teniszanimljivo...

Prošle godine su Đokoviću zagorčali život, a sada otišli u drugu krajnost: tenisači bi na Australian Openu mogli igrati čak i ako budu pozitivni na koronavirus

Piše Hina
9. siječnja 2023. - 09:27

Tenisači koji će nastupiti na ovogodišnjem Australian Openu neće se morati testirati na COVID-19 i mogli bi igrati čak i ako su zaraženi, izjavio je u ponedjeljak direktor prvog grand slam turnira Craig Tiley.

Zdravstvena politika, za koju je Tiley rekao da odražava ono što se događa u široj zajednici, značajna je promjena u odnosu na stroge protokole koji su obilježili turnir u posljednje dvije godine.

Turnir 2021. održan je u "balonu", a deveterostruki osvajač turnira Novak Đoković deportiran je jer nije bio cijepljen.

"Samo smo htjeli pratiti što je trenutno u zajednici", rekao je Tiley novinarima u Melbourne Parku. "Otišli smo korak dalje dajući preporuku oko izbjegavanja nastupa kada ste bolesni, a naše medicinsko osoblje nastavit će to nadzirati, s igračima pojedinačno."

"Jasno smo rekli našim igračima, kao i našem osoblju, ako se netko ne osjeća dobro, neka ostane kod kuće", dodao je Tiley.

"To je normalizirano okruženje za nas i, za razliku od kriketa, potencijalno će biti igrača koji će se natjecati s COVID-om."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2023 22:20