StoryEditorOCM
TenisRoland Garros

Kralj ‘pariške zemlje‘ se na startu oprostio od turnira: ‘Ako je zadnji put da igram ovdje, uživao sam u svemu‘

Piše Hina
27. svibnja 2024. - 19:28

Kralj pariške "crvene zemlje", 14-struki pobjednik Roland Garrosa, Španjolac Rafael Nadal poražen je već u prvom kolu drugog Grand Slam turnira od Nijemca Alexandera Zvereva sa 3-6, 6-7 (5), 3-6.

To je najranije ispadanje, 37-godišnjeg Španjolca u dosadašnjih 18 nastupa na Roland Garrosu.

Nadal je na pariškom turniru slavio rekordnih 14 puta, a do sada je jednom je ispao u polufinalu (2021), jednom u četvrtfinalu (2015), jednom u 4. kolu (2009).

Bio je to tek četvrti Nadalov poraz u 116 mečeva u Roland Garrosu, a Zverev je postao tek treći igrač koji ga je pobijedio u Parizu, pridruživši se Novaku Đokoviću (2) i Robinu Soderlingu (1).

Zverev je već u prvom gemu napravio break, a potom je kod 5-3 još jednom oduzeo servis suparniku. U drugom setu Nadal je prvi napravio break za 3-2, no Zverev je izjednačio na 5-5, a potom u "tiebreaku" stigao do vodstva 2-0 u setovima.

U trećem setu Nadal je imao 2-0, Nijemac se odmah vratio izjednačivši na 2-2, kod 3-3 Zverev radi novi break, a potom kod 5-3 još jedan.

"Da budem iskren, ne znam što bih rekao. Prije svega, hvala ti Rafa od cijelog svijeta tenisa. Gledao sam Rafu kako igra cijelo svoje djetinjstvo i imao sam sreću igrati protiv njega kada sam postao profesionalac. Imao sam sreću igrati s njim dva puta na ovom prekrasnom terenu. Ne znam što bih rekao. Danas nije moj trenutak, to je Rafin trenutak, pa hvala," kazao je 27-godišnji Nijemac.

Bio je to njihov deseti međusobni susret i treća pobjeda za četvrtog tenisača svijeta.

"Teško mi je govoriti. Ne znam hoće li to biti posljednji put da sam ovdje pred svima vama, iskreno", rekao je Nadal.

"Nisam 100 posto siguran, ali ako je zadnji put, uživao sam. Publika je bila nevjerojatna tijekom cijelog tjedna priprema i osjećaje koje danas imam teško je opisati riječima. Ali za mene je tako posebno osjetiti ljubav ljudi na mjestu koje najviše volim," kazao je Nadal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 22:12