StoryEditorOCM
Tenisjasna poruka

Francuska tenisačica ovaj tjedan stiže u Makarsku, a iz Pariza poručila: ‘Novak je u pravu, Kosovo je Srbija‘

Piše SPORT SD
5. lipnja 2023. - 16:46

Francuska tenisačica Kristina Mladenović je prokomentirala natpis Novaka Đokovića na kameri nakon pobjede nad Aleksandrom Kovačevićem.

Podsjetimo, Đoković je nakon pobjede u prvom kolu Roland Garrosa na kameru napisao "Kosovo je srce Srbije! Stop nasilju", što je izazvalo veliku pozornost svjetskih medija.

Ta poruka poslana je zbog napete situacije na Kosovu, a na pitanje kakav je odjek Novakov potez imao u Francuskoj, Kristina Mladenović je odgovorila ovako.

- Novak je sjajan, on je pravi primjer za sve ostale. Mnogi smiju pričati o Rusiji i Ukrajini, svatko ima svoje mišljenje, a ono nije političko? S druge strane, ovo o Kosovu je političko? Da, dijelim Novakov stav, Kosovo je i za mene srce Srbije. Otac mi je iz Gnjilana, tamo mi je živjela baka, a i ja sam bila tamo kao dijete – otvoreno je rekla Mladenović u jednom intervjuu.

Rekla je i kako vjeruje da će Đoković podići trofej.

- A što se tiče Novaka, za mene je on uvijek favorit. Gdje god se pojavi uvijek je favorit. Možda je malo subjektivno, ali nadam se da će ovdje doći do 23. Grand Slama. Alcaraz je dobar, ima svoju šansu, mlad je, ali Novak je iskusniji i nema turnira na koji dođe, a da nije glavni kandidat za pobjedu - zaključuje Mladenović.

Kristina nikada nije skrivala svoje porijeklo, a 2017. je za jedan teniski portal izjavila da je Srpkinja u duši.

– Rođen sam u Francuskoj i nikada nisam živjela u bivšoj Jugoslaviji. Tata se vrlo brzo uklopio kao Francuz. U glavi sam Francuskinja, a u srcu Srpkinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 12:11