StoryEditor
TenisCroatia Bol Open

Četiri Hrvatice u ždrijebu, Slovenka Zidanšek brani naslov

3. lipnja 2019. - 22:01
juuz

Sutra počinje. Silni mjeseci i radni sati uloženog napora u organizaciju četvrtog WTA Croatia Bol Opena sada se zaboravljaju, a počinje – tenis. U Cocktail baru Varaderu u centru Bola tradicionalno se već održava ždrijeb, ne na teniskom centru. Dio je to ideje direktora Feliksa Lukasa da vrati mistu dio uloženog.

Voljom ždrijeba, koji je održan u ponedjeljak poslijepodne, Jana Fett (WTA - 318.) je za suparnicu u 1. kolu dobila Švicarku Stefanie Voegele (WTA - 97.), Lea Bošković (WTA - 462.) će igrati protiv Njemice Anna-Lene Friedsam (WTA - 110.), a njemačku protivnicu ima i Tena Lukas (WTA - 286.) koju je ždrijeb spojio s Laurom Siegemund (WTA - 95.). Najbolje rangirana hrvatska igračica u turniru je Tereza Mrdeža (WTA - 199.), a onda će u 1. kolu igrati protiv 26-godišnje Čehinje Denise Allertove (WTA - 346.).  

Ždrijeb je spojio dvije bivše bolske pobjednice pa će braniteljica naslova Tamara Zidanšek turnir otvoriti protiv Luksemburžanke Mandy Minelle (WTA - 100.), osvajačice prvog izdanja Croatia Bol Opena održanog 2016. godine.

Druga nositeljica je Španjolka Sara Sorribes Tormo (WTA - 75.) koja će u 1. kolu igrati protiv Brazilke Beatriz Haddad Maije. U srbijanskom derbiju će Aleksandra Krunić (WTA - 76.), bolska pobjednica iz 2017. i 3. nositeljica ovogodišnjeg izdanja,  igrati protiv 18-godišnje Olge Danilović (WTA - 125.).

- Želimo da turnir i tenis živi sa zajednicom, s Bolom, da cilo misto živi tenis, a ne da se on događa samo na teniskim terenima koji su udaljeni od centra Bola – kazao nam je Lukas.

U prekrasnom ambijentu tik uz more tenisačice su se poredale uz supervizoricu Cristinu Romero i direktora Lukasa i saznale svoju ovotjednu sudbinu. Kao predstavnice igračica na ždrijebu je bila lanjska pobjednica, Slovenka Tamara Zidanšek, naša Jana Fett te mlada Srpkinja Olga Danilović.

Ždrijeb je kasnio 45 minuta jer...

- Morali smo čekati jer je do 16 sati danas trebalo vidjeti jesu li svi koji su prijavljeni ispali iz Roland Garrosa, jer tko je tamo „živ“ u ponedjeljak u 16 sati, ne može u Bol – objasnila je supervizorica Cristina Romero.

Da ne bude dosadno, čekajući početak ždrijeba, direktor Lukas je zapjevao...
A kad je krenulo, prvi izvučeni par je Tamara Zidanšek – Mandy Minella, zadnja i prva pobjednica Bola. 
- Sorry Tamara – rekla je Jana Fett koja je izvukla taj par.

A onda su žetoni odlučili da s pobjednicom tog meča odigra baš Fett, ukoliko na startu pobijedi Švicarku Stefanie Voegele. A onda se dogodilo i to, pobjednica iz 2017. Srpkinja Aleksandra Krunić igrat će protiv mlade sunarodnjakinje Danilović.

- A u, je.... – uzdahula je Olga.

Bilo je kao da izvlače neprijateljima. Potom je i jedan od volontera izvukao par Tena Lukas – Laura Siegmund.
- Objasnit ćeš to Teni – „zaprijetio“ je direktor Feliks, Tenin brat.

Tereza Mrdeža igrat će protiv Čehinje Denise Alertove. Svoje dojmove nakon ždrijeba podijelila je s nama Jana Fett.
- Atmosfera je odlična, opuštena. Feliks je poseban, nigdje nisam doživjela nešto ovako, ovako opuštenu atmosferu – rekla nam je Jana.

Komentirala je potom i ždrijeb.
- Mogao je biti i gori i bolji za mene, no u konačnici će moj rezultat ovisiti najviše o mojoj igri – kazala je iskreno naša tenisačica.

Kakva će to igra biti, u kakvoj si formi?
- Početak godine i nije bio najbolji, bila sam u top 100, ali onda su uslijedili neki problemi, imala sam i ozljedu, nadam se i vjerujem da se mogu opet vratiti bliže vrhu – kazala je Fett koja je trenutno 318. na svijetu, ali sigurno može i vrijedi puno više.

Mečevi na terenima teniskog centra Bluesun počinju sutra od 13 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. srpanj 2021 23:28