StoryEditorOCM
Tenisnije sve tako crno

Borna Gojo zaustavljen u kvalifikacijama Roland Garossa, ali ima razloga biti zadovoljan

Piše Marko Bilić
24. svibnja 2023. - 14:40

Borna Gojo nije uspio. Dvostruko nije. Nije se plasirao u glavni turnir Roland Garrosa, niti će ući u Top 100. Barem ne još. Ali hoće, već ove godine. No, krenimo redom.

Splićanin je zaustavljen u drugom kolu kvalifikacija pariškog Grand Slama, bolji je u dva tie breaka bio Čileanac Alejandro Tabilo (152.). Ključnu priliku Gojo je propustio u prvom setu, kod rezultata 5:5 propustio je čak četiri break lopte na servis protivnika, pa je set, a poslije i meč, otišao u nepovrat.

U drugom setu Borna se privremeno izvukao iz potpuno izgubljene pozicije (Tabilo je imao set, 5:3 u drugom, i meč loptu na svoj servis kod 5:4), odveo tu dionicu u tie break, ali bez konačnog uspjeha. Čileanac je sa 7:6(2) i 7:6(4) otišao u završnu, treću rundu kvalifikacija i samo ga korak dijeli od plasmana u završni turnir Roland Garrosa.

Usprkos porazu Gojo može biti prezadovoljan ostvarenim u dijelu sezone na zemljanoj podlozi, u samo dva mjeseca se sa 160. mjesta ATP liste propeo na rub ulaska u top 100 najboljih tenisača svijeta. Vrti se oko 102. i 103. mjesta, no gotovo će sigurno vrlo skoro probiti magičnu granicu i ući u odabrano društvo sto najboljih. Po rezultatima ove sezone (ATP Race lista) Splićanin je na 72. mjestu. Dakle, samo što nije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 02:53