StoryEditorOCM
Tenisbravo

Andy Murray će novac od nagrada do kraja sezone donirati za ukrajinsku djecu

Piše Hina
8. ožujka 2022. - 20:07

Nekadašnji svjetski "broj 1", britanski tenisač Andy Murray, u utorak je objavio odluku da do kraja ove sezone sav novac zarađen od nagrada na turnirima donira za Ukrajinu preko Unicefa.

"Do kraja godine ću donirati novčane nagrade. No, svi stanovnici Velike Britanije mogu podržati Unicefovu humanitarnu akciju tako što će odgovoriti na naš poziv za donacijama", objavio je trostruki osvajač Grand Slam trofeja.

Visoki povjerenik za izbjeglice je u utorak objavio da je više od dva milijuna ljudi izbjeglo iz Ukrajine uslijed ruske invazije, a među njima se, prema podacima Unicefa, nalaze stotine tisuća djece.

"Više od 7,5 milijuna djece se nalazi u opasnosti zbog eskalacije sukoba u Ukrajini te zbog toga surađujem s Unicefom da bih pomogao dostavu pribora za prvu pomoć i razvoj u ranom djetinjstvu", dodao je 34-godišnji Škot koji se trenutačno nalazi na 88. mjestu pojedinačne ATP ljestvice. 

"Od iznimne je važnosti da se ne prekida obrazovni proces, zato Unicef radi na tome da izbjegloj djeci omogući pristup obrazovanju, kao i na obnovi oštećenih škola, zamjeni uništenog školskog pribora, namještaja...", poručio je Murray koji će na skorašnjem turniru u Indian Wellsu nastupiti s pozivnicom, a ponovno će se u njegovom stručnom timu naći legenda svjetskog tenisa Ivan Lendl, pod čijim je vodstvom Murray ostvario najveće uspjehe i postao najbolji tenisač svijeta u 2016.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2023 13:36