StoryEditorOCM
Strani nogometveliki skandal

Zvijezda Chelseaja u velikim problemima, ni isprika nije pomogla, suigrači ga bojkotiraju, a najavljena je i tužba

Piše SN
17. srpnja 2024. - 09:55

Argentinski reprezentativac Enzo Fernandes nije se proslavio nakon finala Copa Americe. Štoviše, propisno se osramotio. Naime, najskuplji igrač u povijesti Chelseaja slavio je svoj prvi naslov pobjednika južnoameričke kontinentalne smotre pjevajući kontroverznu pjesmu koja je postala popularna među argentinskim navijačima nakon finala SP-a u Kataru, u kojem su Argentinci pobijedili Francuze - pišu Sportske novosti.

"Igraju za Francusku, ali svi dolaze iz Angole", pjevao je Enzo Fernandez, nakon čega je prekinuo prijenos uživo na Instagramu.

Francuzi podižu tužbu

Zbog svega spomenutog, francuski nogometni savez najavio je podizanje tužbe protiv argentinskog.

"Predsjednik Francuskog nogometnog saveza, Philippe Diallo, najoštrije osuđuje neprihvatljive rasističke i diskriminirajuće pjesme protiv igrača francuske reprezentacije u kontekstu skandiranja igrača i navijača argentinske reprezentacije nakon njihove pobjede na Copa Americi.

S obzirom na ozbiljnost ovih šokantnih pjesama, protivnih vrijednostima sporta i ljudskih prava, predsjednik FFF-a odlučio je izravno prijaviti svog argentinskog kolegu i FIFA-u te podnijeti pravnu tužbu zbog uvredljivih komentara rasne i diskriminatorne prirode", stoji u objavi.

Osim što bi se Fernandez mogao naći u velikim problemima kod FIFA-e, potencijalna kazna mogla bi ga čekati i u matičnom klubu Chelseaju. Naime, Argentinac očito nije razmišljao o tome da u francuskoj reprezentaciji igraju i njegovi suigrači iz kluba. Ili ga nije bilo briga...

Kako god, njegovu kontroverznu gestu osudio je i branič Chelseaja Wesley Fofana i otpratio suigrača s Instagrama. Prema navodima engleskih medija, to su učinila još dvojica Francuza u redovima londonske momčadi, Alex Disasi i Malo Gusto.

Enzova isprika

Nakon što se otrijeznio od slavlja, Fernandez je na društvenim mrežama ipak uputio ispriku zbog vlastitog ponašanja.

"Iskreno se želim ispričati zbog snimki koje sam objavio na Instagramu tijekom proslave reprezentacije. Pjesma uključuje uvrede za koje nema isprike. Protivim se svakoj vrsti diskriminacije i želim se ispričati što me uhvatila euforija tijekom proslave osvajanja Cope.

Ta snimka, taj trenutak i te riječi ne odražavaju moja uvjerenja i karakter. Uistinu mi je žao", napisao je Argentinac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. rujan 2024 14:28