StoryEditorOCM
Strani nogometnešto tu smrdi

Vušković je odbio nagodbu i ide do kraja. Nijemci pišu da njihov savez možda ne želi priznati pogrešku

Piše SPORT SD
21. ožujka 2023. - 11:36

Mario Vušković već je mjesecima u središtu doping skandala. Bivši stoper Hajduka, a danas HSV-a, pred sudom Njemačkog nogometnog saveza (DFB) je optužen da je uzimao nedozvoljena sredstva te sada pokušava dokazati svoju nevinost.

Nakon što je sudac Stephan Oberholtz prošli petak još jednom odgodio donošenje odluke, najnovija vijest glasi da je Vušković odbio ponudu DFB-a da prihvati suspenziju na period kraći od godinu dana. Naime, Vušković i njegov odvjetnik vjeruju da je nevin i da će to pokazati rezultati trećeg uzorka, odnosno uzorka C.

Njemački mediji danas navode dva moguća razloga zašto se Vušković nije želio nagoditi. Prvi je taj što se ponuda tužitelja Vuškoviću da prihvati minimalnu kaznu može protumačiti na način da tužitelji nisu sigurni u snagu svojih dokaza. Drugi je taj da DFB ne želi priznati pogrešku i da su zato Hrvatu ponudili nagodbu.

Podsjetimo, nakon što je bio pozitivan na dva testa na doping, Vušković je od studenog prošle godine suspendiran. Prije tri dana je imao saslušanje pred tijelima Saveza koje je potrajalo više od tri sata, no odluka na koncu nije izrečena.

Vuškoviću prijeti suspenzija od čak četiri godine, što bi mladom stoperu praktički okončalo karijeru koja puno obećava. Ugovor s HSV-om mu traje do 2025., a ako bude proglašen krivim, mogao bi zaigrati tek 2027.

"Nevin sam i zajedno s obitelji i odvjetnicima radim da to dokažem. Nikad nisam varao u sportu i nikad to neću raditi. Ni najgorem neprijatelju ne bih poželio što smo ja i moja obitelj prošli proteklih nekoliko mjeseci. Svakog dana se nadam da će ova noćna mora završiti", rekao je uplakani Vušković na saslušanju u petak te se zahvalio klubu, navijačima i svima onima koji su stali uz njega.

image
AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 07:50