StoryEditorOCM

Tri trofeja i bezbroj utakmica: Rangers službeno obznanio odlazak Borne Barišića

Piše hina
1. lipnja 2024. - 17:10

S prvim danom lipnja istekao je ugovor škotskog doprvaka Rangersa i hrvatskog nogometaša Borne Barišića, a na svojim službenim internetskim stranicama Rangers je potvrdio rastanak s 31-godišnjim igračem.

Lijevi bočni nogometaš u Rangers je došao 2018. godine iz Osijeka te je iza sebe u uglednom škotskom klubu ostavio deset pogodaka i čak 54 asistencije. Osvojio je s Rangersom tri trofeja.

Nakon što je prošao nogometnu školu u rodnom Osijeku profesionalnu karijeru je  Barišić počeo u BSK-u iz Bijelog Brda, a potom je igrao za Osijek, Dinamo i Lokomotivu te još jednom za osječkog prvoligaša prije odlaska u inozemstvo. Barišić je trenutačno bez kluba, a najčešće se dovodi u kontekst odlaska u turskog prvoligaša Trabzonspor.

Za hrvatsku reprezentaciju Barišić je skupio 35 nastupa uz jedan pogodak. Uoči Europskog prvenstva u Njemačkoj hrvatski izbornik Zlatko Dalić je Barišića stavio među nogometaše koji su dobili pretpoziv za prvu momčad. Bio je dio hrvatske reprezentacije koja je na posljednjem Svjetskom prvenstvu, kojem je domaćin bio Katar, osvojila brončanu medalju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 16:15