StoryEditorOCM

Strava u Njemačkoj! Ubojstvo na otvaranju Eura: navijač preminuo nakon masovne tučnjave i uboda nožem

Piše SN
15. lipnja 2024. - 19:30

Utakmicom Njemačke i Škotske (5:1) napokon je počeo Euro 2024., najiščekivaniji nogometni događaj godine. Na Allianz Areni u Münchenu strijelci za Elf bili su Wirtz, Musiala, Havertz, Füllkrug i Can, dok je Rüdigerov autogol bio jedini pogodak za Škote.

Ipak, pobjedu nacionalne momčadi obilježio je i jedan tragičan događaj. Naime, tristotinjak kilometara dalje, u petak navečer oko 23 sata, nekoliko se ljudi sukobilo na sportskom terenu VfB Unterliederbacha u Frankfurtu. Izbila je masovna tučnjava i jedan je navijač izboden, piše Bild, a prenose Sportske novosti.

Na mjesto događaja odmah su poslane jake policijske snage. Međutim, kako doznaje Bild, stigle su prekasno da pomognu nesretniku. 31-godišnji Nijemac iz Frankfurta preminuo je na sportskom terenu. Prema navodima policije, zadobio je ubodnu ranu u gornji dio tijela.

image
AFP

Deseci policajaca potom su pretraživali područje, uključujući vrtove i krovove garaža, tražeći odbjeglog počinitelja. Kasnije se navodno sam predao i u subotu bi se trebao pojaviti pred istražnim sucem zbog sumnje u ubojstvo iz nehaja. Tridesetogodišnji osumnjičenik iz Friedberga također je Nijemac.

Razlog svađe i kako je došlo do kobnog napada dosad nije razjašnjeno i trenutno je dio istrage.

Na licu mjesta bilo je mnogo svjedoka. U blizini je bila javna smotra, kako javlja policija. Međutim, za sada se ne vjeruje da je skupina povezana s događajem.

Član kluba koji je želio ostati anoniman izjavio je:

"Srećom, to nije bio nitko iz kluba. Ovo je zaista vrlo tragičan događaj."

image
AFP

Grupa i žrtva nisu poznati nikome u klubu, kaže svjedok. Članovi kluba na sportskom su igralištu gledali utakmicu Europskog prvenstva. Nije poznato kako je i zašto nepoznata grupa došla u službene prostorije.

Navedeni smrtonosni napad drugi je brutalan napad nožem u Hesseu u samo kratkom vremenskom razdoblju. 19-godišnji Afganistanac napao je u utorak 41-godišnju ženu. Ukrajinka je bila teško ozlijeđena, ali je preživjela napad. Žena je sjedila na klupi u parku na obali Majne u Frankfurtu kada ju je mladić ubo nožem.

image
AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 19:31