StoryEditorOCM
Strani nogometnovi rekord

Stipe Biuk igrao u povijesnoj utakmici američkog nogometa: ‘Bilo je lijepo vratiti se‘

Piše HINA
5. srpnja 2023. - 09:01

Gradski derbi sjevernoameričke nogometne MLS lige između Los Angeles Galaxyja i Los Angelesa pratilo je na stadionu Rose Bowl čak 82.110 gledatelja oborivši rekord posjećenosti jedne utakmice MLS lige.

Gradski derbi poznat i kao "El Trafico" izazvao je veliki interes gledatelja, a igran je četvrtog srpnja na Dan neovisnosti, a za LA je od 71. minute igrao bivši igrač Hajduka Stipe Biuk.

Susret na Rose Bowlu u Pasadeni privukao je 82.110 gledatelja, oborivši rekord posjećenosti jedne utakmice MLS lige. Prethodni rekord od 74.479 postavljen je na stadionu Bank of America u Charlotteu, na prvoj domaćoj utakmici Charlotte FC-a 5. ožujka 2022.

"Kada imate 80.000 ljudi i energija na takvom tipu stadiona je oko vas, dolazi s osjećajem nečeg puno većeg od možda običnog dana utakmice," rekao je glavni trener i sportski direktor Galaxyja Greg Vanney.

Galaxy je prvih šest sezona igrao na Rose Bowlu, nakon čega se preselio na svoj Dignity Health Sports Park u Carsonu u Kaliforniji, koji ima kapacitet od 27.000 gledatelja.

"Bilo je lijepo vratiti se, ne sjećam se da je bilo ovoliko puno," dodao je.

Galaxy je na koncu slavio sa 2-1 na krilima Tylera Boyda i Riquija Puiga.

Boyd je u 26. minuti doveo domaći sastav u vodstvo na asistenciju bivšeg veznjaka Barcelone. Izjednačio je Ilie Sanchez u 57. minuti, a pobjedu Galaxyju donio je Puig u 73. minuti kojem je Boyd uzvratio asistencijom.

LA Galaxy se trenutačno nalazi na tek 13. poziciji od 14 momčadi Zapadne konferencije sa 19 bodova, dok je LAFC na trećem mjestu u konferenciji sa 32 boda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 14:13