StoryEditorOCM
Strani nogometPrvi poraz

Štimčevi ‘sinovi‘ teško poraženi u kvalifikacijama, momčad pod vodstvom hrvatskog izbornika zabila šest golova

Piše Hina
21. studenog 2023. - 20:02

Drugo kolo druge faze azijskih kvalifikacija za SP 2026 obilježili su pobjede favorita Japanaca, Australaca i Južnokorejanaca, dok je Indija bivšeg hrvatskog izbornika Igora Štimca izgubila kod kuće od Katra (0-3). 

Napadač Tottenhama Son Heung-min zabio je dvaput i asistirao kod trećeg pogotka dok je Južna Koreja u Shenzhenu svladala Kinu s 3-0.  Son je doveo Korejce u vodstvo u srazu skupine C u 11. minuti iz kaznenog udarca  nakon što je Hwang Hee-chan bio fauliran u kaznenom prostoru. Dodao je drugi u posljednjoj minuti prvog poluvremena udarcem glavom, a u 87. minuti Jung Seung-hyun. Tajlanđani su u ovoj skupini pobijedili Singapur s 3-1, pri čemu je Suphanat Mueanta zabio dvaput. 

Japanci su u skupini B u saudijskom Jeddahu svladali kao gosti Siriju s 5-0 uz dva pogotka napadača Real Sociedada Takegusha Kuboa. U istoj skupini Jong Il Gwan postigao je hat-trick kada je Sjeverna Koreja izborila svoju prvu pobjedu u kampanji porazivši s 6-1 Mjanmar u Yangonu.

Australija je slavila u gostima kod Palestine s 1-0 pogotkom Harrya Souttara u 18. minuti u ne baš previše kvalitetnom meču, odigranom na neutralnom terenu u Kuvajtu. Ranije su u ovoj skupini Bangladeš i Libanon odigrali 1-1. 

Mohanad Ali postigao je u gol u šestoj minuti sudačke nadoknade i donio Iraku pobjedu od 1-0 nad domaćinom Vijetnamom u skupini F, u kojoj su Filipini i Indonezija u Manili remizirali 1-1.

Hong Kong se dvaput vraćao i remizirao 2-2 s Turkmenistanom u skupini E. U ovoj skupini u Taškentu su Uzbekistan i Iran odigrali 2-2. Iranci su vodili golovima Rezeiana i Taremija s 2-0, ali su Urunov i Sergejev spasili domaćina od poraza. 

Tadžikistan je s 6-1 slavio nad Pakistanom u skupini G u Islamabadu. Tadžikistance vodi hrvatski izbornik Petar Šegrt.Oman Branka Ivankovića je poražen u Biškeku kod Kirgistana s 1-0.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:06