StoryEditorOCM
Strani nogometJEZIVE OPTUŽBE

Šokantno otkriće na Otoku - milijarder silovao 20 žena, vrebao i igračice: ‘Volio je mlade, plave cure‘

Piše SN
21. rujna 2024. - 11:56

Iako je preminuo u kolovozu prošle godine, sve više šokantnih optužbi na račun bivšeg vlasnika Fulhama Mohameda Al-Fayeda pristiže svakog dana. Egipatski milijarder engleskim je klubom ‘vladao‘ 17 godina, između brojnih drugih biznisa bio je i vlasnikom luksuzne robne kuće Harrods, a tužna je činjenica da se tek posthumno otkrivaju zlodjela koja je počinio za svog života, pišu Sportske novosti.

Al Fayeda se, doduše, i za života teretilo za brojna seksualna uznemiravanja, no poduzetnik je tada optužbe uspio skloniti pod tepih. Međutim, dokumentarac BBC-a, u kojem je čak 20 žena, koje su svojedobno bile zaposlenice Harrodsa, Al Fayeda optužilo za silovanje, otvorio je Pandorinu kutiju.

- Bilo je očito da nisam htjela da se to dogodi. Nisam mu dala svoje dopuštenje. Samo sam htjela da završi - rekla je jedna od žena koju je Mohamed silovao u svom stanu u Park Laneu u Londonu.

- Mohamed Al Fayed je bio čudovište, seksualni predator bez moralnog kompasa - otkrila je druga žrtva silovanja, ističući da su za Al Fayeda svi njegovi zaposlenici bili "samo igračke".

Bivši trener Gaute Haugenes, koji je vodio momčad Fulhama između 2001. i 2003. godine, ispričao je BBC-ju da je Al Fayed volio "mlade, plave djevojke", kao i da su doslovno fizički morali štititi cijelu žensku ekipu od njega.

Trenutni vlasnici Harrodsa izrazili su potpunu zgroženost, a sličnim priopćenjem oglasio se i Fulham, klub u kojemu je Al Fayed ostavio veliki trag.

image
Michael Stephens/Afp

"Duboko smo pogođeni i zabrinuti saznanjem o uznemirujućim izvješćima nakon jučerašnjeg dokumentarca. Iskreno se suosjećamo sa ženama koje su podijelile svoja iskustva. U procesu smo utvrđivanja je li netko u klubu pogođen. Ako bilo koja osoba želi podijeliti informacije ili iskustva u vezi s ovim optužbama, potičemo ih da kontaktiraju klub ili policiju", poručili su iz londonskog kluba.

Al Fayed je Fulham kupio 1997. godine nakon njihove promocije u tadašnji treći rang engleskog nogometa. Već 2001. klub je dogurao do Premier lige, gdje se zadržao idućih 13 godina. Tijekom svog vremena, redovito je prisustvovao utakmicama Fulhama, nerijetko u društvu brojnih gostiju, jednom prilikom, znakovito, i s Michael Jacksonom, kojemu je naknadno sagradio i statuu pored stadiona.

image
Glyn Kirk/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2024 12:08