StoryEditor
Strani nogometpresudilo srce

Razgovarao s izbornikom Loewom i donio ključnu odluku: umjesto za Engleze mladi Jamal Musiala će nastupati za Njemačku

24. veljače 2021. - 14:14
AFP

Mladi nogometaš minhenskog Bayerna Jamal Musiala odlučio je, nakon razgovora s njemačkim izbornikom Joachimom Loewom, u budućnosti igrati za njemačku reprezentaciju umjesto za Englesku.

Ovaj 17-godišnjak postao je najmlađi engleski strijelac u Ligi prvaka kada je zabio gol za Bayern u utorak u pobjedi 4-1 nad Laziom u Rimu.

Nekoliko sati kasnije objavio je da će igrati za njemačku reprezentaciju.

- Imam srce za Njemačku i srce za Englesku - izjavio je Musiala za njemačku televiziju ARD.

- Razmišljao sam dosta o tome, ali sam na kraju poslušao osjećaj da je dobra odluka igrati za Njemačku.

Musiala, koji je rođen u Stuttgartu, igrao je gotovo cijelu svoju karijeru u Chelseju od 2011. prije nego je prešao u Bayern 2019. i zato je mogao izabrati igrati i za Englesku.

Također je predstavljao i Njemačku i Englesku u mlađim naraštajima, ali je sada kazao da mu je razgovor s Loewom pomogao da se odluči za Njemačku.

- Imao sam stvarno dobar i otvoren razgovor s Joachimom Loewom. Sreli smo se u Munchenu i jasno mi je pokazao moj put u reprezentaciji - rekao je Musiala dodavši da je i sportski direktor njemačke reprezentacije Oliver Bierrhoff također bio nazočan. 

Njemačka ovo ljeto nastupa na Europskim prvenstvu koje će se igrati u 12 europskih gradova, a Muenchen je jedan od gradova domaćina.

- Igrati na Euru u Munchenu očito je moj san i učinit ću sve da se predstavim s dobrom igrom - dodao je Musiala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2021 08:03