StoryEditorOCM
Strani nogometKraj natjecanja

Potvrda za dva tjedna: Club Brugge postaje belgijskim prvakom nakon što je vodstvo lige preporučilo otkazivanje ostatka sezone

Piše Hina
2. travnja 2020. - 16:41

Nogometni klub Club Brugge, u čijim redovima igra povremeni hrvatski reprezentativac Matej Mitrović, postaje belgijskim prvakom nakon što je vodstvo lige u četvrtak preporučilo otkazivanje ostatka sezone zbog pandemije koronavirusa.

Belgijska nogometna liga predložila je konačni prekid prvenstva prihvativši trenutačno stanje na ljestvici.

Odluka Pro lige mora biti ratificirana 15. travnja na sastanku 24 kluba koji imaju pravo glasa, no njih 17 već je prošli tjedan zatražilo otkazivanje sezone.

- Trenutačno stanje je takvo da ne možemo predvidjeti nastavak treninga i natjecanja. Čak i ako bi zatvorene utakmice bile teoretski moguće, treba izbjegavati dodatni pritisak da se organiziraju te utakmice na zdravstvene službe i policiju - poručili su iz vodstva lige.

Ako se prihvati odluka Upravnog vijeća lige, Belgija bi postala prva europska zemlja u kojoj je nogometno prvenstvo završilo.

Club Brugge se nakon 29 kola nalazi na vrhu ljestvice sa čak 15 bodova više od drugoplasiranog Genta.

Što se tiče finala Kupa između Club Bruggea i Antwerpena, njegova sudbina je i dalje neizvjesna. Baš kao i kvalifikacije za u plasman u prvu ligu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2023 03:02