StoryEditorOCM

Potez UEFA-e ostavio je sve bez komentara i šokirao Španjolce: mlada Barcelonina zvijezda ponižena u trenucima slavlja

Piše SN
15. srpnja 2024. - 17:41

Španjolska nogometna reprezentacija po rekordni, četvrti put u povijesti osvojila je naslov prvaka Europe pobijedivši u nedjeljnom finalu na Olimpijskom stadionu u Berlinu reprezentaciju Engleske s 2-1 (0-0).

Kako to obično biva nakon posljednjeg sučeva zvižduka uslijedila je velika fešta na terenu, ali jedan posebno dirljiv trenutak bio je naprasno prekinut od strane Uefe.

U centru pažnje našao se Barçin veznjak Gavi (19) koji je zapravo čitavo vrijeme bio dio reprezentacije, ali nije sudjelovao na Europskom prvenstvu zbog puknuća križnog ligamenta prošlog studenog, pišu Sportske novosti.

image
Ina Fassbender/AFP

Kako bi pokazali poštovanje prema svojem igraču koji je bio sastavni dio momčadi koja je kroz kvalifikacije izborila turnir u Njemačkoj, Španjolski nogometni savez pozvao ga je da cijeli završni dan provede uz svoje suigrače. Ozlijeđenog kolegu željeli su povesti sa sobom i na dodjelu trofeja, ali UEFA se nije složila s takvom idejom.

Naime, kada je jedan od zaposlenika Uefe uočio Gavija u počasnom špaliru kojeg su Španjolci formirali za poražene Engleze, Barçin dragulj je poslan iza barijera gdje se morao zaustaviti i ostatak španjolskog stožera.

Kako doznaju Nijemci, samo oni igrači koji su bili prijavljeni za Euro, odnosno oni koji su službeno sudjelovali na turniru mogli su prisustvovati ceremoniji dodjele nagrada. Ono što jedino može tješiti Gavija je to što se na kraju službene ceremonije dodjele mogao ponovno pridružiti svojoj momčadi bez ograničenja i s njima proslaviti četvrti naslov europskog prvaka Španjolske nakon 1964., 2008. i 2012. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:50