StoryEditorOCM
Strani nogometne ide pa ne ide

Ovo je jedna od tužnijih priča s EURA - Hrvati naviru u Berlin, a Renato se pokisao vraća doma: ‘Nemam volje više...‘

Piše Mario Pušić/JL
15. lipnja 2024. - 07:12

Tisuće Hrvata pohrlile su u Berlin gledati  utakmicu Hrvatske i Španjolske, među njima jedan i koji se jedva dočepao Brandenburških vrata, ali je odlučio utakmicu gledati doma na TV-u.

Kako piše Jutarnji, to je jedna od tužnijih priča ovoga prvenstva. Zagrepčanin Renato Kozole je jučer stigao biciklom iz Zagreba, vidio Brandenburška vrata, a onda se praktički okrenuo. Istoga dana u večernjim satima vraća se autobusom u Hrvatsku, sa svojim biciklom. On i njegovi brat Damir Kozole te prijatelji Predrag Markotić, Ante Klukač i Juraj Tadić poznati su rekreativci koji pedaliraju kada su važni događaju u pitanju; na obljetnice do Vukovara i Knina, a 2018. su odvozili rutu do Kalinjingrada, na utakmicu Hrvatska - Nigerija.

- Krenuli smo 6. lipnja, znači prošlog četvrtka. Preko nekoga smo dogovarali ulaznice za utakmicu koje su trebale biti riješene dok mi ne dođemo u Berlin, međutim u srijedu nam je, 60 km prije Berlina, rečeno da ih ipak nećemo imati. Nakon što sam to doznao, više nisam imao volje biciklirati, pa sam tih posljednjih 60 km prošao vlakom, dečki su nastavili i uskoro će doći ovdje, pa ćemo svi zajedno na autobus u 21.30 - ispričao je Renato za Jutarnji.

Pokušali su mu ukazati da je za koji sat otvorenje fan zone, ali je gospodin Renato bio nepokolebljiv:

- Ne, došao sam na utakmicu, ako je moram gledati preko TV ekrana, onda ću to napraviti u svojem dnevnom boravku.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 07:25