StoryEditorOCM
Strani nogometružan niz

Novi poraz Ivana Leke na klupi Standarda, lideri prvenstva su bili prejaki

Piše hina
25. veljače 2024. - 21:10

U susretu 27. kola belgijskog nogometnog prvenstva Standard, kojeg vodi hrvatski stručnjak Ivan Leko, je uzgubio na gostovanju kod lidera prvenstva Union Saint-Gilloisea sa 1-2.

Bio je to četvrti Lekin poraz u sedam susreta otkako je u siječnju preuzeo Standard uz samo jednu pobjedu.

Domaćin je poveo u 35. minuti golom Gustafa Nilssona iz kaznenog udarca, a tri minute kasnije Dennis Eckert Ayensa je povećao na 2-0.

Lekina momčad je smanjila u 50. minuti preko Mousse Djenepa, što se na koncu pokazalo kao konačan rezultat. Stipe Perica je za Standard zaigrao od 76. minute.

U derbiju kola Anderlecht je na gostovanju pobijedio Club Brugge sa 2-1 okrenuvši rezultat u završnici susreta.

Domaćin je poveo u 18. minuti golom Ferrana Jutgle. Anderlecht je u prvom dijelu dva puta tresao suparničku mrežu, no oba gola su poništena nakon asistencije VAR-a. Anders Dreyer je pogodio u 12. minuti, no njegov gol je poništen zbog zaleđa, dok je pogodak Thorgana Hazarda u 27. minuti poništen zbog igranja rukom.

Gosti su u nastavku susreta još dva puta tresli mrežu, a ovoga puta sve je bilo čisto. Luis Vazquez je u 79. minuti zabio za 1-1, a pobjedu Anderlechtu donio je Nilson Angulo u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Na ljestvici vodi Union Saint-Gilloise sa 65 bodova, Anderlecht je drugi sa 57 bodova, dok Club Brugge na trećoj poziciji ima 45 bodova. Standard je tek na 11. mjestu sa 28 bodova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:09