StoryEditorOCM
Strani nogometsvjetsko prvenstvo

Nizozemci slave, Amerikanci tužni zbog ispadanja: ‘Mislim da je nedostatak iskustva utjecao na konačni rezultat‘

Piše Hina
3. prosinca 2022. - 19:55

Izjave nakon utakmice osmine finala na svjetskom prvenstvu u kojoj je Nizozemska pobijedila Sjedinjene Američke Države s 3-1 (2-0).

Virgil van Dijk, reprezentativac Nizozemske:

„Mislim da igramo sve bolje na ovom prvenstvu, to je moj osjećaj, makar je sigurno da možemo i bolje od ovoga kako smo igrali protiv SAD-a. No, postigli smo sjajne pogotke, a onaj koji smo primili stvarno ne znam kako se to uopće dogodilo. Imamo ispred sebe nekoliko dana odmora i nastavljamo gdje smo stali. Tri pobjede i naslov svjetskog prvaka? Možda zvuči jednostavno, ali ne gledamo toliko daleko“.

Andries Noppert, vratar Nizozemske:

„Pobijedili smo 3-1, odigrali smo momčadski i mislim da je u konačnici sve zadovoljavajuće. U nekim trenucima nas je možda hvatala panika, ali ovo je odličan rezultat. Obrana Pulišiću u prvim minutama? Da, takva obrana na samom startu utakmice definitivno pojačava samopouzdanje. Sve ovo što mi se događa na ovom svjetskom prvenstvu je nešto posebno. Četvrtfinale? Očekujemo Messija i Argentinu, no oni tek moraju obaviti ovo što smo mi napravili“.

image

Tyler Adams

AFP

Tyler Adams, kapetan reprezentacije SAD-a:

„Tužni smo zbog ispadanja. Mislim da je nedostatak iskustva utjecao na konačni rezultat. Mi smo ipak najmlađa momčad od svih u osmini finala. Nizozemci su puno iskusniji i kada im ponudite prilike oni će to iskoristiti. Griješili smo u nekim trenucima i to je bilo kobno u svemu“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2023 12:53